EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ ile Denktaş Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı

GAÜ ile Denktaş Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Denktaş Vakfı arasında ortak çalışmalar, eğitim öğretim ve kültürel alanda işbirliği protokolü imzalandı.

Yayın Tarihi: 25/09/14 13:34
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ ile Denktaş Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı
A- A A+

GAÜ Rektörülük Binası Toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, Denktaş Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Değer Denktaş, Rauf Alp Dentaş ile Eşi Rachel Denktaş katıldı.

Konuyla iligli açıklamada bulunan GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın ismini taşıyan Denktaş Vakfıyla aralarında gerçekleştirilen protokol anlaşması çerçevesinde Denktaş Vakfı ile yapılacak olan akademik ve sosyokültürel çalışmalar konusunda GAÜ'nün elinden gelen tüm desteği vereceğini belirtti. Vehbi ayrıca, Denktaş Vakfının önereceği bir miktar ögrenciye burs verileceğini belirtti. Vehbi, protokolün amacının Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş'ın isminin devam ettirilmesi olduğunu söyleyerek, hem birey olarak hem de GAÜ ailesi olarak ellerinden gelen kaltıyı yapmanın her Kıbrıslı Türk gibi boyunlarının borcu olduğunu vurguladı. Merhum liderin ülke için ortaya koymuş olduğu fedakarlık ve çalışmalar olduğu için bugün varolduğumuzu vurgulayan Vehbi, hiçbir Kıbrıs Türk'ünün ve KKTC vatandaşının Merhum Denktaş'ı unutmayacağını ve unutturmayacağını ifade etti.

Konuyla ilgili Denktaş Vakfı adına açıklamada bulunan Torun Raif Alp Denktaş, Kurucu Cumhurbaşka'nın eğitime verdiği desteğin herkes tarafından bilindiğini belirterek, gerçekleştirilen iş birliği protokolünün sadece adını yaşatmak için olmadığını, bursu alacak öğrencilerin aynı zamanda büyük bir yükümlülük altına gireceklerini söyledi. GAÜ'nün bunu başlatan ilk üniversite olmasının kendileri için çok büyük önem arzettiğini vurgulayan Denktaş, vatandaş olarak ve kurum olarak çok mutlu olduklarını bildirerek, teşekürlerini sundu.

Gerçekleştirilen işbiriliği protokolü kapsamında Denktaş Vakfı'nın önereceği isimler GAÜ'de belirli oranlarda kontenjanlar dahilinde burs hakkı kazanacağı belirtildi. Ayrıca, taraflar iligli konulardaki araştırmalarda birbirlerinin imkan ve kaynaklarında faydalanabileceği, birlikte bilimsel toplantıların düzenleneceği kapsamına ve amacına uygun olarak ortak araştırma projelerini desteklenebileceği ifade edildi. Ayrıca, tarafların karşılıklı olarak tanıtım faaliyetlerinde birlikte hareket edecekleri vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.