EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Girne Üniversitesi 1. Akademik Yıl Açılış Töreni'ni yapıyor

Girne Üniversitesi 1. Akademik Yıl Açılış Töreni'ni yapıyor

Ülkemizin ve Doğu Akdeniz bölgesinin denizcilik ve havacılık bilimleri üzerine kurulmuş ilk ve tek üniversitesi olan Girne Üniversitesi birinci akademik yılına törenle giriyor...

Yayın Tarihi: 17/10/14 10:00
okuma süresi: 5 dak.
Girne Üniversitesi 1. Akademik Yıl Açılış Töreni'ni yapıyor
A- A A+

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre ,Kurucu Rektör Cemre Günsel Haskasap'ın girişimleriyle 2013 yılında YÖDAK ve YÖK tarafından onaylanarak kurulan ve kuruluşunun daha ilk yılında Uluslararası Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversiteler Birliği, İslam Ülkeleri Üniversiteler Federasyonu, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi gibi uluslararası kuruluşlara üyeliklerini gerçekleştiren Girne Üniversitesi, yakın coğrafyada kendi alanında uzmanlaşmış üniversite ve kuruluşlarla da yakın işbirliğine girmiş durumda. Tek ve çift motorlu altı uçaklık eğitim filosuyla, ülkemizin ilk ve tek araştırma ve eğitim gemisi TEAL'le, birçok ülkeden gelen öğrencileriyle, havacılık ve denizcilik bilimleri ve eğitimi konusunda da ülkemizin tanıtımına ve gelişimine katkı koymayı amaçlayan Girne Üniversitesi, havacılık ve denizcilik konusunda bölgedeki en büyük akademik projeyi de hayata geçiriyor.

KKTC'nin turizm kenti Girne'de ilk aşaması 80 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilecek kampüs ve altyapı projesi halen devam etmekte olan Girne Üniversitesi'nin İngilizce dilinde eğitim veren denizcilik bilimleriyle ilgili üç fakültesi, havacılık bilimleriyle ilgili olarak da bir fakültesi bulunuyor. Bu bilim dallarında eğitim veren iki yüksekokulu ve ayrıca lisansüstü eğitim veren bir de enstitüsü bulunuyor.

Dünyada havacılık ve denizcilik sektörlerinde giderek artan nitelikli eleman açığına cevap verecek potansiyele sahip olan Girne Üniversitesi, kamu menfaatlerini de birincil hedefleri arasına alarak, havacılık ve denizcilik bilimlerinde eğitim görecek öğrencilere eşsiz fırsatlar ve burs olanakları sunuyor. Buna göre, havacılık bilimlerinde eğitim görmek isteyen öğrenciler eğitimleri boyunca öğrenim ücretlerini ödemeyecekler, eğitimlerini tamamladıklarında nitelikli bireyler olarak iş garantisine sahip olacaklar , mezuniyet sonrasında istihdam edildikten ve kazanç sahibi olduktan sonra üniversite ücretlerini geriye dönük olarak ödeyecekler.

Girne Üniversitesi'nin birinci akademik yıl açılış töreni ile ilgili bir açıklama yapan Kurucu Rektör Cemre Günsel Haskasap, Girne Üniversitesi'nin birinci akademik yılına girerken Girne Üniversitesi'nin kuruluşuyla ülke ve dünya insanına sağlanan kamusal menfaatin bilincinde olduklarını, kuruluşunun daha ilk yılında büyük bir fark yaratan yeni bir uluslararası yüksek öğretim kurumunun ülkemize kazandırılmasının gurur ve onurunu yaşadıklarını dile getirdi.

Girne Üniversitesi basın ve halkla ilişkiler'in verdiği bilgiye göre açılışa KKTC Cumhurbaşkanı Sn.Dr.Derviş Eroğlu, KKTC Ulaştırma Bakanı Sn.Hasan Taçoy, TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aydaş'ın ve birer konuşma ile katılacakları törende, açılış dersi YDÜ Mütevelli Heyet Başkanı Doç.Dr.İrfan Günsel tarafından verilecektir. Törene uluslararası denizcilik şirketi TRANSAS Genel Müdürü Vacula Vitally Türkiye Genel Müdürü Davut Sultani'in de katılmaları beklenmektedir.

Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ise Girne Üniversitesi'nin birinci akademik yıl açılışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 20 Ekim'de birinci akademik yıl törenini gerçekletirecek olan Girne Üniversitesi'nin kuruluş hedeflerini önceden belirlenen süreçten çok önce tamamladığını, denizcilik ve havacılık dallarında uluslararası kriterlere göre eğitim vermeye hazır olduğunu, bundan böyle Girne Üniversitesi'nin uluslararası havacılık ve denizcilik sektörlerinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada çok önemli ve tartışılmaz bir rol üstleneceğini, bu rolün bilinciyle çalışmalarını devam ettireceklerini belirtti, Girne Üniversitesi Birinci Akademik Yıl Açılış Töreni vesilesiyle Girne Üniversitesi'nin ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı, uğurlu olması dileklerini dile getirdi.

Girne Üniversitesi'nin Birinci Akademik Yıl Açılış Töreni 20 Ekim 2014 tarihinde saat 10:00'da kardeş üniversite Yakın Doğu Üniversitesi'nin Büyük Kütüphane'sinde bulunan 4 numaralı salonda yapılacak ve tören açılış kokteyli ile sonlanacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.