EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Girne Üniversitesi, IFTE 2014'te beğeni topladı

Girne Üniversitesi, IFTE 2014'te beğeni topladı

İstanbul'da düzenlenen Türkiye'nin tek havacılık fuarı IFTE 2014'e katılan Girne Üniversitesi, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ve fuara katılan üst düzey protokolün büyük takdirini kazandı.

Yayın Tarihi: 18/10/14 11:11
okuma süresi: 3 dak.
Girne Üniversitesi, IFTE 2014'te beğeni topladı
A- A A+

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye'nin tek havacılık eğitim fuarı IFTE yoğun bir katılımla İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ve TC Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Girne üniversitesi standını ziyaret etti.

Pilotaj öğrencileri PAPİ sınavlarına KKTC'de girebilecek

Ziyaret esnasında Girne Üniversitesi Pilotaj Sorumlu Müdürü Sümer Garip tarafından karşılanan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ve TC- Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'ye Girne Üniversitesi hakkında detaylı bilgi aktarıldı. Sümer Garip, Girne Üniversitesi'nin kuruluş ve tanıtım sonrası katkılarından dolayı Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'ye ayrıca teşekkür etti.

Pilotaj sağlık sertifikalarının KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde yapılabilmesi için gerekli girişimlerde bulunulduğunu belirten Sümer Garip, pilotaj öğrencilerinin PAPİ (Pilot AptitudePsychametic Inventory) sınavlarına önümüzdeki yıl KKTC Girne Üniversitesi'nde girebilmesi için çalışma başlatıldığını, konunun Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün gündeminde olduğunu söyledi.

Eğitim uçuşları Ercan'dan yapılabilecek

IFTE 2014 fuarının açılış konuşmasında KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, TC ve KKTC'nin havacılık konusunda uyum içerisinde çalışılması gerektiğini ve havacılık alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi için zaman mefhumu gözetmeksizin çalışacağını vurguladı.

Hasan Taçoy, KKTC'de 10 'un üzerinde üniversite olduğunu ve KKTC'nin ilk havacılık üniversitesi olan Girne Üniversitesi'nin Havacılık ve Pilotaj Bölümlerine öğrenci alıp eğitimlere başladığını söyledi. Taçoy, Girne Üniversitesi Pilotaj Bölümü'nün eğitim uçuşlarının ilk kez ülkemizde Ercan Devlet Havalimanı'nın kullanılarak yapılacağını belirterek, pilotaj uçuş eğitimlerinin Ercan Havalimanı'nda yapılabilmesine olanak sağlayan TC-Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi' ye teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.