EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'de "Tübitak proje hazırlama teknikleri" konuşuldu

UKÜ'de "Tübitak proje hazırlama teknikleri" konuşuldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)'nde "TÜBİTAK Proje Teşvikleri ve Proje Hazırlama Tekniği" konulu konferans düzenlendi.

Yayın Tarihi: 18/10/14 12:56
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'de "Tübitak proje hazırlama teknikleri" konuşuldu
A- A A+

Çevik Uraz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Grup Yürütme Komitesi Üyesi Prof. Dr. Ahmet Naci Onus konuşmacı olarak katıldı. UKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim ve öğretim elemanlarının katıldığı konferansta Prof. Dr. Onus, TÜBİTAK'a gönderilen projelerin hazırlanma süreci ve teknikleri ile ilgili önemli bilgiler aktardı.

Konuşmasının başında bilimsel araştırma konusu seçilirken dikkat edilmesi gerekenlere değinen Prof. Dr. Ahmet Naci Onus, "Eğer seçtiğiniz konuyla ilgili daha önce üzerinde durulmamış bir şeyler bulabiliyorsanız bu sizin için büyük bir avantajdır." dedi. Onus, aynı zamanda seçilen konu hakkındaki güncel gelişmeleri takip edebilmenin de önemli olduğunu vurguladı.

"Projelerde amaç, net ve kısa bir şekilde belirtilmeli"

TÜBİTAK'a gönderilen projelerde amacın net ve kısa bir şekilde yazılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Naci Onus, "Projenizin amacı 'az ve öz' olmalıdır. Tutarlı, gerçekçi ve somut delillere dayandırılmalıdır." diye konuştu. Onus, "Herkes her şeyi aynı anda kontrol etmemelidir. Bu fikir karmaşasına yol açar. Projelerin konuya hakim olan tek bir kişi tarafından yönetilmesi kaos riskini azaltır." dedi.

"Projeler özgün olmalıdır"

Projenin özgün olmasına da vurgu yapan Prof. Dr. Ahmet Naci Onus, proje özeti yazılırken daima basit ve anlaşılır cümleler kurulması gerektiğini açıkladı. Proje başlığının konuyu inceleyen kişinin ilgisini çekmesi noktasında önemli olduğunu anlatan Onus, başlığın hem yeteri kadar öz hem de yeteri kadar uzun olması gerektiğine dikkat çekti.

"KKTC'den gelen projelerin gönderiminde zorluklar yaşanıyor"

Prof. Dr. Ahmet Naci Onus konuşmasında Kuzey Kıbrıs'tan TÜBİTAK'a gönderilen projelerin gönderim aşamasında zorluklar yaşandığına da değinerek, "En kısa zamanda TÜBİTAK'tan yetkili biri buraya gelip bu sorunlara çözüm olabilecek her türlü desteği verecektir." dedi.

Konuşmasında son olarak TÜBİTAK desteklerinin çok ciddi bir kaynak olduğunu ifade eden Onus, "Her sene giderek yenilenen ve çoğalan destek programları açarak teşvik oranlarını arttırmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Konferansın sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim tarafından Prof. Dr. Ahmet Onus'a, içinde UKÜ ambleminin de bulunduğu Lefkara işi motifli çerçeve takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.