EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ Mimarlık Bölümü İtalya'ya teknik gezi düzenledi

DAÜ Mimarlık Bölümü İtalya'ya teknik gezi düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, ARCH300 stajının ikinci bölümü kapsamında İtalya'ya teknik gezi organize ederek 2014 Venedik Mimarlık Bienali'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 19/10/14 16:53
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ Mimarlık Bölümü İtalya'ya teknik gezi düzenledi
A- A A+

Dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden biri olan Bienal, ilk olarak 1895 yılında "dekoratif sanatlar" başlığı altında yapılırken, 1907 yılından itibaren çeşitli ülkelerin pavyonlarını açması ile modern sanat akımlarını yansıtan sergilerle önemini artırmıştır. Müzik, dans, tiyatro gibi sanat dallarını bünyesinde bulunduran etkinlik, Mimarlik Bienali'nin 14'üncüsü 7 Haziran ve 23 Kasım tarihleri arasında düzenlenmiştir.

Dünyaca ünlü mimar Rem Koolhas küratörlüğünde, "FUNDAMENTAL" ana başlığı altında toplanan ve 66 ülkenin katıldığı Bienal'de Kıbrıs ve Türkiye pavyonları da yer almıştır. Venedik San Marco adasında, iki ayrı bölgede bulunan etkinlik alanları, şehrin tarihi dokusuna karşı saygısını korurken, aynı zamanda zıtlıklardan doğan uyumun birebir yaşanmasını da sağlamıştır.

DAÜ Mimarlık Bölümü, ikinci ve üçüncü sınıf öğencilerinin katıldığı teknik gezide, 2 gün Venedik şehrinin hem doğal, hem de kurgulanmış doğasının keşfi yapılırken, öte yandan zamanı etkili bir şekilde kullanarak tüm ülkelerin pavyonları incelenip gerekli bilgiler toplanmıştır. Etkinliğin genel konu ve ana fikrinin anlaşılması için Rem Koolhas tarafından tasarlanıp uygulanan "The Elements of Architecture" pavyonundan başlayarak, sırayla diğer pavyonlar gezilmiştir.

Teknik gezinin ilerleyen günlerinde, Ortaçağ antik kenti olarak bilinen ve UNESCO tarafından koruma altında olan surlar şehri "San Gigimanio", dünyanın 4. en büyük katedrali olan ve Milano'da bulunan "Milano Katedrali", RIBA Stirling 2010 Ödülü alan Zaha Hadid tasarımı "MAXXI Müzesi" de Bienal'e ek olarak gezilip inceleme yapılan yerler arasındadır.

Toplam 7 gün süren teknik gezide, tarih, doğa, kültür ve sanatın mimarlık ile olan ilişkisi ve etkileşimleri ele alınarak, öğrencilerin vizyonlarının genişletilmesi hedef alınmıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.