EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim'lerine devam ediliyor

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim’lerine devam ediliyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu (ODTÜ KKK), yeni eğitim yılı ile birlikte, bünyesine yeni katılan Akademisyen ve İdari personel'lere, başta en değerli varlık olan "İnsan"a verilen değer ve O'na duyulan saygı nedeniyle ve İSG Yasası gereği, iki yıl önce İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi (İSGÜM) ile birlikte başlatmış olduğu çalışmalar kapsamında eğitim verilmiştir.

Yayın Tarihi: 21/10/14 11:23
okuma süresi: 2 dak.
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim’lerine devam ediliyor
A- A A+

"Temel İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimleri yanı sıra "Ofislerde İSG ve Ergonomi" konulu eğitimlerle, çalışanlar İSG konusunda bilgilendirilmiştir. Bu kapsamda çalışanlara, ofislerde yaşanabilecek kazalar ve meslek hastalıklarından bahsedilerek, Ergonomi'nin, çalışma ortamını çalışana uygun hale getirme bilimi olduğu, amacının ise verimliliği, kaliteyi, konforu en üst düzeye çıkarmak, sakatlanma riskini en aza indirerek insan vucudundan en yüksek verimi almak olduğu aktarılmıştır.

Ofislerin, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri bakımından incelenmesinin öneminin vurgulandığı açıklamada, özellikle son yıllarda ofislerde meydana gelen meslek hastalıklarının, boyun, omuz, sırt ağrıları ile bilek kanalı "Karpal Tünel" sendromu gibi rahatsızlıkların artış göstermesinin, konunun önemini daha da artırdığına dikkat çekilmiştir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu, daha güvenli ve kaliteli bir çalışma ortamı için eğitimlerine ve çalışmalarına devam edecektir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.