EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ'de "Türkmen" Günü

UKÜ'de "Türkmen" Günü

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) uluslararası öğrencileri için düzenlediği ülkelerinin bağımsızlık gününü kutlama etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Yayın Tarihi: 30/10/14 14:55
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ'de "Türkmen" Günü
A- A A+

UKÜ'de öğrenim gören Türkmenistanlı öğrenciler gerçekleştirilen etkinlikle Türkmenistan'ın 23. Bağımsızlık Günü'nü renkli aktivitelerle kutladı.

Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi tarafından Öğrenci Merkezi'nde düzenlenen kutlamalar Türkmenistan milli marşının okunmasıyla başladı. UKÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Adalıer'in de katıldığı etkinliğe ayrıca birçok ülkeden öğrenci de yoğun ilgi gösterdi.

Bağımsızlık Günü kutlamalarına ülkelerine özgü kıyafetlerle katılan Türkmenistanlı öğrencilerin sergiledikleri yine kendi ülkelerine özgü dans gösterileri büyük beğeni topladı. Bunun yanı sıra çeşitli oyunlar ve karaoke gibi yarışmaların da yer aldığı gecede kazanan öğrencilere Türkmenistan'a özgü hatıra eşyaları verildi.

Etkinlikte ayrıca Türkmenistan'ın modern mimari yapısını, kültürünü, tarihini anlatan bir de tanıtım filmi gösterildi. Tanıtımın yanı sıra 15 yıl boyunca Türkmenistan Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan ve ülkenin Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını ilan etmesinde önemli rol oynayan Saparmurat Atayeviç'in konuşması da izletildi.

Türkmenistan'ın 23. Bağımsızlık Günü kutlamaları gösterilerin ardından Türkmenistan bayrağı motifli pastanın kesilmesi ile son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.