EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ İlahiyat Fakültesi, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'yı ağırladı

YDÜ İlahiyat Fakültesi, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'yı ağırladı

Sırma, Prof. Dr. Muhammed Hamidullah'ın Bilinmeyen Yönleri ve Müstesna Kişiliğine Dair Bilgiler Verdi.

Yayın Tarihi: 19/11/14 10:46
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ İlahiyat Fakültesi, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'yı ağırladı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Türkiye'nin İslam Tarihi Uzmanlarından İhsan Süreyya Sırma'yı ağırladı. İlahiyat Fakültesi Turuncu Salon'da gerçekleştirilen panel çok ilgi gördü.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Panelin moderatörlüğünü, YDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Çapak yaparken, Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez ve Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma panelist oldu. Prof. Dr. Söylemez, Muhammed Hamidullah'ın hayatı ve eserlerine dair kısa bir konuşma yaparak, sözü Hamidullah'ın öğrencisi olan Sırma'ya bıraktı.

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Hamidullah hoca ile Fransa'ya doktora yapmak üzere gittiğinde görüştüğünü ve öğrencisi olma fırsatını yakaladığını aktardı. Hamidullah Hoca'nın, İslam Dünyasının yetiştirdiği en önemli siyer alimlerinden biri olduğunu ifade eden Sırma, O'nun 1950'lili yıllardan sonra Ankara, İstanbul, Konya ve Erzurum üniversitelerinde de dersler verdiğine dikkat çekti. Sırma sözlerine şöyle devam etti: "Öylesine kıymetli eserler bıraktı, öylesine donanımlı bir kuşak yetiştirdi ki, İslam alemine bu derece faydalı olmuş bir insan için "Allah ondan razı olsun" denilmeli ve dua edilmeli. Türk akademisyenleri, ondan çok şey öğrendiler ve öğrenmeye de devam edecekler."

Sırma, Hamidullah hoca'nın eserlerinden örnekler vererek İslam tarihine kazandırdıkları hakkında önemli bilgiler verdi. Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma Hamidullah Hoca'nın 8 dil bildiğini, Özgün fikirleri ve geliştirdiği yeni araştırma metotlarıyla, 1950'li yıllarda uluslararası akademik çevrelerde ünü adım adım yayıldığını, üstadın, yıllar boyunca tam bir gezgin gibi dolaşarak farklı ülkelerin yükseköğrenim kurumlarında dersler verdiğini ve Prof. Hamidullah, 1950'lerde "sözleşmeli profesör" olarak ülkemize de gelerek İstanbul Üniversitesi Edebiyat ve Hukuk fakültelerinde, Ankara, İzmir, Konya ve Erzurum'da uzun süre dersler verdiğini söyledi., İhsan Süreye Sırma, Hamidullah Hoca'nın, bu dönemde pek çok genç akademisyeninin yetişmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Panelist Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma daha sonra öğrencilerin ve öğretim elemanlarının sorularını yanıtladı. Panele ilgi oldukça yoğundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.