EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

"Filistin'de Bir Müze Tasarımı" konulu seminer GAÜ'de gerçekleşti

"Filistin'de Bir Müze Tasarımı" konulu seminer GAÜ'de gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin gelenekselleşen Cuma seminerlerİ 2014-15 Akademik yılında da devam ediyor.

Yayın Tarihi: 19/11/14 14:47
okuma süresi: 2 dak.
"Filistin'de Bir Müze Tasarımı" konulu seminer GAÜ'de gerçekleşti
A- A A+

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi 4 yıldır düzenlemekte olduğu Cuma Seminerleri dizisine, 2014-2015 akademik yılında da devam etdior. Akademik bir paylaşma ortamında, her gün değişimlerin ivme kazandığı günümüzde, sosyal, kültürel ve akademik konularda, çalışma alanlarının genişletilmesi, derinleştirilmesi ve geliştirilmesini amaçlayan GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Cuma Seminerleri, ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli akademisyen ve pratik alandaki uzmanların katılımıyla Cuma günleri organize etmekte olduğu seminerlere, akademisyenler ve öğrencilere ilaveten çeşitli ilgi alanlarından katılımcılar ilgi gösteriyor.

GAÜ 2014-2015 Akademik yılının ilk cuma seminerinin konuğu Oxford Brookes Üniversitesi (OBÜ), Mimarlık okulu master stüdyosu olurken, Oxford Mimarlık okulundan katılan Nurul Hanani Abd Khalid, Yiing Jiun Ng , Nur Asyikin Mohamad Nur, Noor Asmawati, ve Qartrun Nadrhah Samat Yahya Filistin'de bir müze tasarımı konulu Stüdyonun projesi hakkında sunum gerçekleştirdi. Dr. Nasser Golzari ve Dr. Yara Sharif'in yürütücülüğünde gerçekleşen tasarım stüdyosu, mekansallığı sosyo perspektiften ele almaktadır. Oxford Mimarlık okulunun master stüdyosunun sekiz farklı projesinin anlatımı şeklinde yapılan seminerde, ayrıca katılımcılar Kıbrıs üzerinde yaptıkları araştırmalar, alan analizleri ve izlenimlerini katılımcılarla paylaştılar.

Konuyla iligli GAÜ'den yapılan açıklamada, Oxford Brookes Üniversitesi'ne bağlı Oxford Mimarlık Okulu ile Girne Amerikan Üniversitesi'nin gerçekleştirmekte olduğu İtalya Yaz okulu işbirliğine ilaveten master stüdyosu işbirliğinin de 2013 yılından itibaren devam edildiği vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.