EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

UKÜ'den, 24 Kasım'da öğretim elemanlarına özel etkinlik

UKÜ'den, 24 Kasım'da öğretim elemanlarına özel etkinlik

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında üniversitede eğitime katkı koyan öğretim elemanlarına yönelik "cilt bakımı" etkinliği düzenledi.

Yayın Tarihi: 24/11/14 15:55
okuma süresi: 4 dak.
UKÜ'den, 24 Kasım'da öğretim elemanlarına özel etkinlik
A- A A+

Öğretmenler Günü'nde ilgi çekici bir etkinliğe imza atan UKÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü, Cilt ve Vücut Bakımı Atölyesi'nde profesyonel bakım cihazları ve ürün grupları ile üniversite öğretim elemanlarına cilt bakımı uygulaması yaptı. Cilt Bakımı ve Uygulamaları dersinin yürütücüsü Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz ile öğrencileri 10'a yakın öğretim elemanına cilt analizi yaparak cildin ihtiyacına göre leke, akne bakımı, oksijen terapisi, peeling ve maske gibi benzeri özel uygumalar gerçekleştirdi.

Etkinlikle ilgili UKÜ Haber Ajansı'na konuşan Öğr. Gör. Fatma Öksüz, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde böyle bir etkinlik gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Cildimiz estetik görünümün yanı sıra genel sağlık durumumuzu da gösteren ayna gibidir." diye konuştu.

Makyaj, serbest radikaller, stres, hava değişimleri ve yanlış beslenmenin cilt yapısını olumsuz yönde etkilediğine değinen Öksüz, etkinliği düzenlemekteki amaçlarının üniversite öğretim elemanlarına böyle özel bir günde bir katkı ve kutlama yapmak olduğunu söyledi.

Fatma Öksüz, düzenlenen uygulama ile ilgili de bilgi vererek şunları aktardı: Cilt bakımı uygulamalarına başlamadan önce cilt analizi yaptık. Her ciltte farklılık gösteren kuruluk, yağlılık, leke, kırışıklık problemlerini göz önünde tutarak cildin dış etkenlere karşı direncini arttırmak ve cildi ölü derilerden, komedonlardan (siyah nokta oluşumu) arındırmak, nem kazandırmak, cilt yapısını daha sağlıklı forma kavuşturmak adına uygulamalarımızı gerçekleştirdik."

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Vali Gjinali de söz konusu etkinliğin cilt bakımı ile ilgili yapılan ilk etkinlik olduğunu söyledi. Gjinali, "Tamamen profesyonel cihaz ve ürünlerle yapılan cilt bakımı etkinliğine farklı alanlardaki uygulamalar ile destek vermeyi sürdüreceğiz. Yeni çıkan ürün ve gelişmeleri takip edip uygulamaya dönüştürerek öğrencileri mesleğe daha donanımlı yetiştirmeyi hedeflemekteyiz." dedi.

Uygulamalara katılan UKÜ öğretim elemanlarının görüşleri de şu şekilde oldu:

Yrd. Doç. Nalan Sınay: Etkinliği çok anlamlı buldum. Çok ince ayrıntılarına kadar düşünülmüş, titizlikle hazırlanmış bir etkinlikti. Bölüm öğrencilerine ve bölüm hocalarına çok teşekkür ediyorum.

Yrd. Doç. Dr. Mehtap Köse Ulukök: Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü'nün düzenlediği bu etkinlikten yararlanabildiğim için mutluyum. Bölüm olarak çok güzel işler başarıyorlar. Bütün öğrencileri ve hocalarını tebrik ediyorum."

Ögr. Gör. Sevilay Arslan: Bugün çok güzel bir etkinliğe katıldık. 24 Kasım Öğretmenler Günü için özel olarak bize cilt bakımı ve maske uygulaması yaptılar. Çok başarılıydı, çok memnun kaldım. Herkese teşekkürler.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri 2. Sınıf Öğrencisi Aysel Güneş: Bugün düzenlemiş olduğumuz etkinlik cilt bakım ürünleriyle gerçekleştirdiğimiz bir etkinliktir. Değerli hocalarımıza bakımlar yaptık, onlar da çok memnun kaldılar. Bu etkinliğin devamını, hocaların taleplerini bekliyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.