EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Yakın Doğu TV'de Kıbrıs Türk Hukuku ve Türk Hukuku'na bakış: "Yakından Hukuk"

Yakın Doğu TV'de Kıbrıs Türk Hukuku ve Türk Hukuku'na bakış: "Yakından Hukuk"

Kıbrıs Türk toplumuna hizmet prensibini kendisine misyon edinmiş Yakın Doğu Ailesi mensupları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 18/12/14 12:19
okuma süresi: 4 dak.
Yakın Doğu TV'de Kıbrıs Türk Hukuku ve Türk Hukuku'na bakış: "Yakından Hukuk"
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, sorumluluk bilinci ile hareket eden, Hukuk Danışmanı ve Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ayhan Dolunay, yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği hukuk programı "Yakından Hukuk" ile ekranlarınıza geliyor.

Dolunay programını, "Hukukun, güncel hukuki meselelerin ve hukuk ile bağlantılı hususların ele alınarak, alanında uzman konuklar ile değerlendirildiği, tarafsız, ilkeli ve toplumumuza hizmet etmeyi görev edinmiş bir program" olarak tanımlıyor.

Programın yayınlanan bölümlerine kısaca baktığımızda, ilk bölüm konuğunun, Prof. Dr. Işıl Özkan olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda Dolunay'ın danışmanı olan Prof. Özkan ile, son dönemin güncel meselelerinden "Mültecilerin", hukuki statüsü değerlendirilirken, alanın uzman ismi Prof. Özkan'ın bu hususa dair, "Göç İltica ve Sığınma Hukuku" adlı yeni kitabının tanıtımı da yapılıyor.

İkinci bölüm konuğu, emekli TC Anayasa Mahkemesi Asil Üyesi Prof. Dr. Fazıl Sağlam. Prof. Sağlam ile,"Türk Anayasa Hukukunun Gelişim Hareketleri", Osmanlı Dönemi 1876 Anayasasından başlanılarak, Cumhuriyet Dönemi 1921, 1924, 1961, 1982 Anayasaları ekseninde değerlendiriliyor. Ayrıca, Prof. Sağlam'ın, Yakın Doğu Yayınlarınca basılan "Anayasa Hukuku Ders Notları" adlı yeni kitabının da tanıtımı yapılıyor.

Bir başka bölüm konuğu ise, Yakın Doğu Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter Tabur oluyor. Yrd. Doç. Dr. Tabur'dan "Yakın Doğu Üniversitesi'nin Misyonu, Başarı Öyküsü ve Gelecek Hedefleri" dinlenirken, adayların, neden Yakın Doğu Üniversitesini tercih etmesi gerektiği anlatılıyor.

Pror. Dr. Arif Kocaman'ın konuk olduğu bölümde ise, "Borçlar Hukuku" ele alınıyor. Bu kapsamda, değişen Türk Borçlar Kanununu temelinde, Prof. Dr. Kocaman, kanunun olumlu ve olumsuz yönlerini değerlendiriyor.

Yrd. Doç Dr. Erdem Aybay'ın konuk olduğu bölümde de, "Miras Hukuku" ele alınıyor. Bu kapsamda, Türk Miras Hukuku ve Kıbrıs Türk Miras Hukuku karşılaştırılarak, iki sistemin benzer ve farklı yönleri anlatılırken, olumlu ve olumsuz yönleri de değerlendirmeye tabi tutuluyor.

Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez'in konuk olduğu bölümde, "Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri"ele alınıyor. Prof. Dr. Pekcanıtez, toplumda uzlaşı kültürünün yerleşmesinin önemini vurgularken, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinden tahkim ve hakemlik hususları değerlendiriliyor.

Uzmn. Psk. Meryem Karaaziz'in konuk olduğu bölümlerde ise, hukuk ve psikolojinin önemli kesişme noktalarından, "Eş Şiddeti" ve "Boşanma" konuları ele alınıyor. Uzmn. Psk. Karaaziz bu meselelerin psikolojik yönlerini ele alırken, Dolunay ise, meselelerin hukuki boyutunu değerlendiriyor.

Prof. Dr. Şeref Ertaş'ın konuk olduğu bölümde, "Eşya Hukuku" ele alınıyor. Konunun kapsamı değerlendirilirken, Ertaş'ın vermekte olduğu diğer Hukuk Fakültesi Dersleri hakkında da bilgi verilerek, adayların ilgili hususlardaki soruları yanıtlanmaya çalışılıyor.

Prof. Dr. Rona Aybay'ın konuk olduğu bölümde ise, "İnsan Hakları" ele alınıyor. Prof. Dr. Aybay'ın uzmanlaşmış olduğu İnsan Hakları alanı, özü ve doğru bilinen yanlış yönleri ile değerlendirme altına alınıyor. Ayrıca, Prof. Dr. Aybay'ın "İnsan Hakları" kitabının tanıtımı yapılıyor.

Program, hafta içi her gün Yakın Doğu TV'de ekranlara geldiği gibi, resmi youtube kanalı "Yakından Hukuk"dan programın tüm bölümlerini izleyebilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.