EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

İbrahim'in Chipkit teknik kitabı Newnes Yayınevi tarafından basıldı

İbrahim'in Chipkit teknik kitabı Newnes Yayınevi tarafından basıldı

Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bilgisayar Enformatik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Doğan İbrahim'in PIC32 Microcontrollers and the Digilent chipKIT: Introductory to Advanced projects isimli yeni teknik kitabı İngilizce olarak Newnes yayınevi tarafından basıldı.

Yayın Tarihi: 22/01/15 14:14
okuma süresi: 4 dak.
İbrahim'in Chipkit teknik kitabı Newnes Yayınevi tarafından basıldı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University, Cyprus) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ChipKIT, 32-bit mikrokontrolör mimarisi ile tasarlanmış olan ve endüstri ile eğitimde, özellikle otomasyon uygulamalarında kullanılan ve çok sayıda sensör ihtiva eden mikroişlemci kartlarıdır.

Prof. Dr. Doğan İbrahim, Amerika'nın Digilent firması tarafından üretilen bu kartlar teknik kolej ve üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerinde kullanılmaktadır. Ayrıca, 32-bit işlemci gerektiren tüm hassas otomasyon uygulamalarında ChipKIT görmek mümkündür dedi. ChipKIT kartlarının en önemli özelliklerinin modüler bir yapıya sahip oldukları ve bundan dolayı proje geliştirmenin oldukça kolay oluşudur diyen Prof. İbrahim; örneğin kitap ve ChipKIT sayesinde öğrencilerin birkaç saat içerisinde çok kompleks elektronik robotik, ve otomasyon tabanlı projeleri gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Prof. Dr. Doğan İbrahim'in ChipKIT üzerine yazmış olduğu bu kitap sahasındaki çok büyük bir açığı kapatacak niteliktedir. İngiltere'nin Newnes yayınevi tarafından ve bu sahada uzman hakemler tarafından ciddi bir şekilde kontrol edildikten sonra basıma alınacaktır. Kitap, 398 sayfa olup teorik bölümü takiben giriş projeleri ve ileri projeler olmak üzere iki ana bölüme ayrılmıştır.

Kitap Okuyuculara Şunları Sunmaktadır:

· 32-bit mikrokontrolör mimarisini öğrenmek

· ChipKIT mimarisini öğrenmek

· ChipKIT MX3 kartının detaylı çalışmasını öğrenmek

· MPIDE ve MPLAB kullanarak 32-bit işlemci programlamasını öğrenmek

· ChipKIT kartlarını programlamasını öğrenmek

· ChipKIT ve Pmod sensörlerini kullanarak ileri seviyede ve gerçek zamanlı proje geliştirmek

· Bilgisayar arayüzü tasarımını öğrenmek

Kitapda Yer Alan Her Proje Tamamıyle Denenmiş Olup Her Proje İçin Şunlar Verilmiştir:

· Projenin tanımı

· Projenin blok şeması

· Projenin elektronik devresi

· Proje algoritması

· Projenin tam yazılım listesi

· Projenin geliştirilmesi içi öneriler

Prof Dr Doğan İbrahim'in kitabı özellikle bilgisayar mühendisliği öğrencileri için altın bilezik değerinde olup kitap sayesinde ve ChipKIT kartlarını kullanarak öğrenciler her çeşit elektronik, robotik, medikal, ve otomasyon tabanlı proje tasarlamayı, mikroişlemcileri programlamayı ve elektronik arayüz tasarımı yapmayı çok kısa zamanda öğreneceklerdir. Eğitime ilave olarak kitabı pratisyen elektronik ve bilgisayar mühendisleri ve bigisayar destekli otomasyon üzerine çalışan her mühendis ve teknik şahıs da faydalı bulacaktır. Prof Dr Doğan İbrahim'in yeni kitabını almak isteyenler Amazon başta olmak üzere teknik kitap satışı yapan her mağazadan veya Internet üzerinden online sipariş vererek alabilirler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.