EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ "Psikoloji Merceği" programında Kıbrıs'taki anne-baba okulları ele alındı

DAÜ "Psikoloji Merceği" programında Kıbrıs'taki anne-baba okulları ele alındı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Bayraktar moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Psikoloji Merceği" adlı televizyon programına bu hafta Kıbrıs Terapi Anne – Baba Merkezi Kurucu ve Koordinatörleri Uzman Psikolog Deniz Erkal ve Uzman Psikolog Selen Üstüner konuk oldu. Söz konusu programda "Kıbrıs'taki Anne-Baba Okulları" hakkında bir sohbet gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 23/02/15 15:50
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ "Psikoloji Merceği" programında Kıbrıs'taki anne-baba okulları ele alındı
A- A A+

Uzman Psikologlar, yürüttükleri Kıbrıs Terapi Anne – Baba Merkezi'nin kurulma sürecini ve amaçlarını anlatarak programa başladılar. Selen Üstüner, merkezin kurulmasına çocuk bakımı için bir kullanma kılavuzunun olmasının faydalı olacağını düşünerek karar verdiklerini açıkladı. Deniz Erkal ise yetişkinlikteki bazı psikolojik bozuklukların da doğrudan anne babanın çocuk yetiştirirken nasıl bir tutum içerisinde olduğuyla ilişkisi olduğunu vurguladı.

Erkal, anne-baba merkezi konusunda birçok farklı ülkeden örneğin bulunduğunu ama daha çok Kıbrıs'ı yansıtan, Kıbrıs'ın eksikliklerini giderecek birşeyler yapmayı amaçladıklarını ifade etti. Öncelikle Selen Üstüner ile klinik gözlemlerini paylaşmaya başladıklarından bahseden Erkal, Kıbrıs'ta en çok karşılaşılan aile yapılarının, hem çok koruyucu, hem de sınır koyma konusunda sorun yaşayan aileler olduğundan söz etti.

Erkal, verdikleri anne baba eğitimlerinden bahsetti. Tuvalet eğitimi, çocuklarda cinsel eğitim, ergenlik dönemi ile ilgili bilgiler ve ailelerin çocuklarla iletişimini daha kaliteli hale getirecek pratik yöntemlerin, dört haftalık bir süreçte anne babalara aktarıldığını ifade etti. Erkal, insan sağlığının hem ruh hem de beden sağlığı açısından bir bütün olduğunu ifade ederek, seminerlerde emzirme danışmanı, pedodontist, göz doktoru ve endokrinolog gibi tıp doktorlarının da yardımcı olduklarını ve eğitim verdiklerini anlattı.

Erkal, ilk başta söz konusu eğitimlere babaların katılımlarının az olduğunu fakat dönem dönem çocukların gelişim özelliklerini videolar, oyunlar ve sunumlarla anlatırken, uzmanların da yaş dönemlerine özgü fiziksel gelişim bilgilerini paylaştıklarını bildirdi.

"Psikoloji Merceği" programının söz konusu bölümü 24 Şubat 2015 Salı günü, 19.45 – 20.30, 25 Şubat 2015 Çarşamba günü ise, 12.00 – 12.45 saatleri arasında BRT – 2 kanalında yayınlanacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.