EĞİTİM
okuma süresi: 7 dak.

GAÜ ile Lapta Belediyesi işbirliğinde toplam dev eğitim projesi başlıyor

GAÜ ile Lapta Belediyesi işbirliğinde toplam dev eğitim projesi başlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Lapta Belediyesi işbirliğinde toplam 22 ay sürecek dev eğitim projesi başlıyor. Projenin uygulanması sürecinde Lapta Belediyesi'nin geleceğini şekillendirecek eğitim programı, GAÜ'ye bağlı Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜ-SEM) tarafından Le Chetau Lambousa Otel'de ve GAÜ Kampüsü'nde verilecek.

Yayın Tarihi: 28/02/15 15:30
okuma süresi: 7 dak.
GAÜ ile Lapta Belediyesi işbirliğinde toplam dev eğitim projesi başlıyor
A- A A+

Lapta Belediyesi ve GAÜ İşbirliğinde Geleceği Şekillendirecek Dev Proje

GAÜ-Sem Direktörü Ayşegül Nacak, katıldığı bir TV programında Genelde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına özelde ise Girne halkına hizmet vermeyi bir görev adlettiklerini söyledi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Lapta Belediyesi işbirliğinde toplam 22 ay sürecek dev eğitim projesi başlıyor. Projenin uygulanması sürecinde Lapta Belediyesi'nin geleceğini şekillendirecek eğitim programı, GAÜ'ye bağlı Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜ-SEM) tarafından Le Chetau Lambousa Otel'de ve GAÜ Kampüsü'nde verilecek.

Girne Amerikan Üniversitesi'ne bağlı, Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜ-SEM) Direktörü Ayşegül Nacak konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Lapta Belediyesi ile GAÜ-SEM'in, yaklaşık iki yıl sürecek projesinde Lapta Belediyesi'nin bilimsel çerçevede şekilleneceğini, Lapta bölgesi sakinlerine İngilizce Eğitim Programı uygulanacağını vurguladı.

Mart ayı içinde başlanacak proje uygulamasıyla ilgili olarak bilgi veren (GAÜ-SEM) Direktörü Ayşegül Nacak, "Yaşam boyu eğitimin öneminin ve gerekliliğinin her geçen gün arttığı günümüz toplumlarında, çağı yakalayabilen ve sürekli öğrenme becerisine sahip bireylere ve kurumlara olan ihtiyaç da aynı oranda artmaktadır" dedi.

Ayşegül Nacak, "Toplumsal gelişimin ancak bireysel gelişim ile sağlanabileceği gerçeğinden hareketle çağdaş bilgiyi üretme sorumluluğunu taşıyan GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜ-SEM), 30 yıla yakın eğitim tecrübesine, uluslarası kimlik ve akreditasyonlara, kıtalararası kabul görmüş standartlara sahip olan Girne Amerikan Üniversitesi çatısı altındadır." dedi.

GAÜ-SEM'in kuruluş amacı

GAÜ-SEM'in kuruluş amacını da anlatan Ayşegül Nacak, GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi'nin, bireylerin ve kurumların yaşam boyu ihtiyaç duyacakları eğitim programlarını, kısa veya uzun vadede üreterek toplum ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu, bilgi ve toplumların değişime ve gelişime ayak uydurmasına katkı sağlama görevini üstlendiklerini anlattı.

Merkezde verilen hizmetler

"İnsanlara değer katan eğitim faaliyetlerini bireysel, kurumsal, ulusal ve uluslarası düzeyde organize ettiği programlar ile gerçekleştiren merkezimizde araştırma, danışmanlık, konferans, seminer, kurs vb. etkinlikler nitelikli öğretim elemanları ile en son teknolojik ortamlarda sizlere sunulmaktadır" diye konuşan Ayşegül Nacak, GAÜ-SEM bünyesinde bulunan zengin akademik kadronun yanında, mesleğinde en üst seviyelere yükselmiş, işin mutfağından gelen profesyonel kişiler de bilgi ve deneyimlerini katılımcılara aktarıldığını söyledi.

Mesleki gelişim eğitimi

Gerek bireysel gerek kurumsal düzeyde uygulanabilen mesleki gelişim, kişisel gelişim, dil eğitimleri, bilgisayar, spor, müzik ve dans eğitimleri gibi konularda programlar uyguladıklarını vurgulayan Nacak, "Bu çerçevede çeşitli sınavlara hazırlık eğitimleri, kısaca geniş bir eğitim yelpazesi oluşturan, kaliteli, güncel ve yenilikçi yaşam boyu eğitim programları GAÜ-SEM bünyesinde yer almaktadır" dedi.

Toplum gelişimine bilimsel katkı

Bireylerin ve kurumların yaşam boyu ihtiyaç duyacakları eğitim programlarını kısa ve uzun vadeli olarak üreterek hem bireylerin hem de toplum ekonomisinin gelişimine katkı sağladıklarını anlatan GAÜ-SEM Direktörü Ayşegül Nacak, bilgi çağı toplumlarının değişime ve gelişime ayak uydurmasına katkı sağlama görevini de üstlendiklerini vurguladı.

Sertifika ve kariyer olanakları

GAÜSEM'de bir saatten bir yıla kadar eğitim alma çeşitliliğine ve özgürlüğüne sahip olan 7'den 77'ye tüm bireylerin, elde edecekleri eğitim sertifikaları ile hem kariyer gelişimlerine hem kişisel gelişimlerine katkıda bulunacağını, hem de iş yaşamında farklılık ortaya koyacağını anlatan Nacak, yüksek öğrenim diplomasının tek başına yeterli olmadığı günümüz iş yaşantısının rekabet ortamında her bireyin diğerlerinden farklılaşmak adına kendini geliştirmeye ihtiyacı olduğuna işaret etti.

Gelişim ve farklılaşma

Gelişim ve farklılaşmanın ancak eğitim ve bilgi birikimi ile sağlanabileceğine dikkat çeken Ayşegül Nacak, "Katılımcılarımıza akademik yaşamları boyunca kazandırdığımız sertifika programları çalışma hayatına atıldıklarında kendilerine büyük bir avantaj sağlamaktadır" dedi.

Nacak, ulusal ve uluslararası düzeyde bireylere, kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektör çalışanlarına sundukları program başlıklarını şöyle sıraladı:

Bilgisayar Eğitim Programları

Yabancı Dil Eğitim Programları

Mesleki Eğitim Programları

Kişisel ve Kurumsal Gelişim Eğitim Programları

Turizm ve Ağırlama Eğitim Programları

Sınavlara Hazırlık Programları

GAUSEM Denizcilik

GAUSEM Dans

GAUSEM Müzik

GAUSEM Spor

Yabancı Dil Eğitim Programları

GAÜ-SEM'in uyguladığı yabancı dil eğitim programlarının öğrencilerin, yabancı dil okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini en üst seviyeye çıkarabilecek bir eğitim kalitesi sunduğunu belirten Nacak "Bu programların amacı, başlangıç düzeyi,orta düzey ve ileri düzey olmak üzere 3 farklı seviyede her seviyeye uygun olarak okuma-yazma becerileri kazandırılıp, dil bilgisi alıştırmaları, metinler desteğiyle çeviri ve konuşma çalışmaları yapılabilmesidir" dedi.

Kamu ve özel sektöre hizmet

GAUSEM'in, Girne Amerikan Üniversitesi güvencesiyle yoluna emin adımlarla devam ettiğini, bireysel olmanın yanı sıra kurumsal olarak da iş dünyasına hizmet verdiğini belirten Ayşegül Nacak, "Kamu ve özel sektör personelinin gelişimine yardımcı olmak, performans artırmak, halka daha güçlü kadrolarla daha kaliteli hizmet vermek adına hazırladığımız çeşitli kurs ve seminer programları ile yanınızda olmaya devam ediyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.