EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Girne Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi arasında işbirliği protokolü

Girne Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi arasında işbirliği protokolü

KKTC'nin ilk ve tek denizcilik ve havacılık üniversitesi Girne Üniversitesi ile Türkiye'nin en köklü denizcilik kuruluşlarından biri olan Piri Reis Üniversitesi arasında kapsamlı bir işbirliği protokolü imzalanıyor.

Yayın Tarihi: 06/03/15 10:30
okuma süresi: 2 dak.
Girne Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi arasında işbirliği protokolü
A- A A+

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, KKTC'nin ve Doğu Akdeniz Coğrafyası'nın sadece havacılık ve denizcilik üzerine kurulmuş olan ilk ve tek üniversitesi Girne Üniversitesi ile Türkiye'nin en köklü denizcilik kurumlarından olan Türk Deniz Eğitim Vakfı ve Deniz Ticaret Odası önderliğinde kurulan Piri Reis Üniversitesi arasında kapsamlı bir işbirliği protokolü imzalanıyor. Protokol 7 Mart 2015 tarihinde Lefkoşa'da imzalanacak.

Girne Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi arasında imzalanan protokol her iki kurum arasında akademik, sosyal, kültürel ve üniversitelerin ilgi alanlarına giren diğer konularda kapsamlı işbirliği yapılmasını içeriyor. Protokol, Girne Üniversitesi adına Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Piri Reis Üniversitesi adına ise Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan tarafından imzalanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, KKTC'nin en önemli ve en köklü denizcilik eğitim mirasına sahip olan Girne Üniversitesi ile Türkiye'nin denizcilik eğitimi konusunda en köklü kuruluşlarından biri olan Piri Reis Üniversitesi arasında imzalanacak olan protokolün her iki ülkenin denizciliğinin ve denizcilik eğitiminin geliştirilmesi adına tarihi bir adım olduğunu vurguladı. Prof. Salihoğlu yaptığı açıklamada ayrıca, Girne Üniversitesi'nin imzaladığı ve uygulamaya koyduğu uluslararası işbirliği protokollerinin her birinin ayrı bir önemi olduğunu ve Piri Reis Üniversitesi'nin Levant diye bilinen Doğu Akdeniz bölgesi denizciliğinde son yüzyıllarda söz sahibi olan Türk denizciliğinin mirasını taşıyan en önemli temsilcilerden biri olduğunun da altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.