EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Kolay ve hızlı İngilizce öğrenimi

Kolay ve hızlı İngilizce öğrenimi

İngilizce öğrenmek, değeri günden güne artan bireysel niteliklerden biridir. İngilizce konusunda kendini geliştirmeyi başaran kişiler, bunun avantajlarını çeşitli dönemlerde ve alanlarda görmeye başlarlar.

Yayın Tarihi: 06/03/15 14:21
okuma süresi: 4 dak.
Kolay ve hızlı İngilizce öğrenimi
A- A A+

Eğitim hayatında İngilizce bilen kişilerin daha başarılı olduğundan ayrıntılarıyla söz etmemize gerek yok. Zira İngilizce bilen kişiler başta yabancı dil dersleri olmak üzere birçok dersten başarılı olabiliyorlar. İngilizce kaynaklardan yararlanarak daha kapsamlı çalışma fırsatı bulan kişiler, böylece aldıkları eğitimden daha iyi gelişim sağlayabiliyorlar.

İngilizce bilgisi konusunda kendinizi yetersiz görüyor olabilirsiniz. Böyle bir durumda yapmanız gereken ilk şey, birkaç seçenek arasından birini tercih ederek kendinizi İngilizce konusunda geliştirmeye başlamak olmalı. Örneğin; maddi durumunuz iyi düzeyde ise yurtdışında İngilizce eğitimi alabilirsiniz. Aynı şekilde yurtiçinde hizmet sunan kaliteli İngilizce kurslarına giderek de İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz. Okuldaki derslerle yetinmeyip evde kendi başınıza çalışarak bir süre sonra İngilizce konusunda ciddi bir noktaya geldiğinizi görmeniz ne imkânsız ne de çok zor. Bunun için zorlandığınız durumlarda İngilizce çeviri materyallerinden yararlanabilirsiniz. İngilizce çeviri materyali derken kast etmek istediğimiz internet ya da bilgisayar yoluyla İngilizce çevirisi yapan uygulama, site ve programlardır. Günümüzde İngilizce çeviri sistemlerinin mobil cihazlar ve tabletlerde de kullanılabildiğini görüyoruz. Bu da işinizi her anlamda daha da kolaylaştıracaktır.

Türkiye'de eğitim gören öğrenciler, İngilizce Türkçe çeviri sistemlerinden fazlasıyla faydalanmaktadırlar. Ders çalışırken, sınavlara hazırlanırken ya da İngilizce öğrenirken çoğu kez kullanılan İngilizce Türkçe çeviri sistemleri arasında en çok bilineni hiç kuşkusuz http://www.ingilizceturkce.gen.tr/ sitesidir. Bu siteyi bilgisayarınızdan, tabletinizden ya da cep telefonunuzdan kullanabilirsiniz. Böylece çok sayıda dil seçeneği arasından çevirilerinizi zorlanmadan yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken çevrilecek dili seçip çevrilecek sözcük, cümle ya da yazıyı çeviri alanına yazmak veya yapıştırmak. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey hedef dili seçip çeviri onayı vermektir. İngilizce Türkçe çeviri için onaylama butonuna bastığınızda çevirinizin sadece birkaç saniye içerisinde yapıldığını göreceksiniz.

Çeviri esnasında periyodik olarak diğer çeviri sistemlerinden veya materyallerinden yararlanmak mümkündür. İngilizce öğrenirken anlamını bilmediğimiz kelimelere genelde İngilizce sözlükten bakarız. Broşür ve kitapçık halindeki İngilizce sözlükler eskisi kadar yaygın olamayabiliyor. Bunun nedeni teknolojik İngilizce sözlük site ve programlarının daha sık kullanılmasıdır. Örneğin; size İngilizce olarak sunulmuş bir cümleyi Türkçeye çevirmeniz gerekiyorsa bilmediğiniz kelimelere İngilizce Türkçe sözlükten bakabilirsiniz. Sayfalar arasından söz konusu kelimenin anlamını bulmanız, bazen sandığınızdan daha zor olabilir. Oysa internet ya da bilgisayar ortamında bulunan İngilizce Türkçe sözlük site ya da programlarından birini kullanarak aynı işlemi çok daha kısa süre zarfında gerçekleştirebilirsiniz. İngilizce Türkçe sözlük kullanımının sanal ortam üzerinde yaygınlaşmasının en önemli nedeni budur. Ayrıca internette yer alan İngilizce Türkçe sözlük uygulama ve programları, standart sözlüklere nazaran daha güncel durumdadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.