EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Uluslararası "Yüksek Öğrenimde Kalite" başlıklı çalıştaya ev sahipliği yaptı

YDÜ Uluslararası "Yüksek Öğrenimde  Kalite” başlıklı çalıştaya ev sahipliği yaptı

Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde, YÖDAK ve IQA (Association of Quality Assurance Agencies Agencies of the Islamic World) tarafından organize edilen ve 2 gün süren "Yüksek öğrenimde kalite" başlıklı çalıştay çok verimli ve başarılı geçti.

Yayın Tarihi: 30/05/15 11:03
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Uluslararası "Yüksek Öğrenimde  Kalite” başlıklı çalıştaya ev sahipliği yaptı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa,Kıbrıs (Near East University,Nicosia,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Çalıştayın açılışında KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, OIC Temsilcisi Razley Mahd Nordin, INQAAHE başkanı Jagannath Patil, ENQA Temsilcisi Fabrizio Trifito, T.C. Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Yılmaz Tuna, IQA Başkanı Jawaher Shaheen Mudhahki ile YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş katıldı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, yaptığı açılış konuşmasında, bu çalıştayın önemine işaret ederek , organize edenlere teşekkür etti. Siber, yaşamın her alanında kalitenin yükseltilmesinin de getirileri büyük olacağını vurguladı.

?Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da konuşmasında, planlama ve organizasyona sürekliliğine önem vererek, yüksek öğrenimin kalitesinin artırılabileceğini kaydetti.

KKTC'deki üniversitelerin uluslararası seviyede hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Berova, üniversitelerin kendi akademik iş birliği ağlarını kurmaları gerektiğini söyledi.

Görünüme ve markalaşmaya daha fazla önem verilmesi gerektiğini dile getiren Berova, yüksek öğrenimin amacının eğitim ve araştırma konusunda uluslar arası seviyede görünür olmak olduğunu belirtti.

Berova, üniversiteler arasındaki bilimsel ve sosyal ağların işbirliğini geliştireceğini de inandığını ifade etti.

YÖDAK ve IQA (Association of Quality Assurance Agencies Agencies of the Islamic World) tarafından organize edilen ve 2 gün süren çalıştayda, Amerika'dan Malezya'ya kadar dünya'nın bir çok ülkesinden katılan akreditasyon kurumu temsilcileri,akreditasyon ile ilgili yaklaşımları ve uygulamalarını paylaştılar.

Çalıştayın sonunda YÖDAK Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Gökçekuş ile IQA Başkanı Prof. Dr. Jawaher Shaheen Mudhahki tarafından katılımcılara sertifika takdim edildi.

Yakın Doğu Köşkünde Katılımcıların Onuruna Resepsiyon

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel, Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ve IQA (Association of Quality Assurance Agencies of the Islamic World) tarafından organize edilen "Yüksek Öğrenimde Kalite" konulu çalıştayın organizatörleri ve katılımcıları onuruna Yakın Doğu Köşkünde resepsiyon verdi.

Dr.Suat İ.Günsel ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, YÖDAK Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Gökçekuş ile IQA Başkanı Prof. Dr. Jawaher Shaheen Mudhahki'nin yanısıra dünyanın farklı ülkelerinden gelen akreditasyon kurumu temsilcileri,YDÜ Rektör yardımcıları, Dekanlar,Bölüm Başkanları ve üst düzey yöneticiler katıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.