EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ kıtalararası eğitim fırsatını İngiltere'deki Türk öğrencilere sunuyor

GAÜ kıtalararası eğitim fırsatını İngiltere'deki Türk öğrencilere sunuyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 30 yıllık akademik bilgi birikimi ve tecrübesi ile kapılarını, İngiltere'deki Türk okullarında okuyan öğrencilere açıyor.

Yayın Tarihi: 23/06/15 17:16
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ kıtalararası eğitim fırsatını İngiltere'deki Türk öğrencilere sunuyor
A- A A+

Girne'den İngiltere'ye, Hong Kong'dan Amerikaya, İstanbul'dan Moldovya'ya adım atan ve bir çok dünya ülkesinin eğitim sistemine kök salan Girne Amerikan Üniversitesi, İngiltere'deki Türk okullarında okuyan öğrenciler için Kıtalararası Burs Sıralama Sınavı gerçekleştiriyor.

İngiltere Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu, GAU'den İngilterede okuyan öğrencilere verilecek burs konusuyla ilgili bilgileri iletmiştir. Türk okullarında okuyan veya mezun olmuş olan tüm öğrencileri kapsamaktadır. Konuyla iligli GAÜ'den yapılan açıklamada, İngiltere Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu'nun aracılığı ile gerçekleşecek olan burs sınavına, mezun durumda yada mezun olan tüm öğürencilerin katılabileceği bildirildi. Gerçekleştirilecek sınav sonucunda aldığı puan doğrultusunda, 10 öğrenciye %100, 30 öğrenciye %75, 60 öğrenciye %50 ve 100 öğrenciye %25 burs verileceği belirtildi. Ayrıca, sınav sonucunda başarı bursu kazanan öğrenci burslarının; öğrencinin herhangi bir disiplin suçu işlememesi koşulu ile 7 yıl geçerli olacağı ve hiçbir başka koşulda kesilemeyeceği ifade edilmiştir. GAÜ yetkilileri, bursların GAÜ'nün 3 kıtada bulunan İngiltere, Amerika, Hong Kong , Türkiye ve Moldavya kampüslerinde de geçerli olacağını belirterek, Girne Amerikan Üniversitesi'nin uluslararası kimliğini bir kez daha göz önüne sermişlerdir'.

Eğitim Konsorsiyumu'ndan alınan bilgiye göre; GAU'nün İngilteredeki Türk okullarında okuyan öğrencilere sağladığı böylesi güzel bir fırsata aracı olmaktan çok memnun olduklarını ve bu konuda Türk okullarına gerekli bilgilerin gönderildiğini ve müraacat eden öğrencilerin burs sınavının 4 Temmuz 2015 cumartesi günü saat:10:00da, Turkish Cypriot Culturel Assocations Centre (14A Graham Road, Hackney E8 1BZ) adresinde yapılacağını belirttiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.