EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

LAÜ yeni mezunlarını verdi

LAÜ yeni mezunlarını verdi

Lefke Avrupa Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı mezunları 2 Temmuz 2015 tarihinde düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Tören, Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadyumu'nda saat 19:00'da mezunların yerlerini alması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmalarıyla başladı.

Yayın Tarihi: 03/07/15 17:24
okuma süresi: 6 dak.
LAÜ yeni mezunlarını verdi
A- A A+

Tören'e Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve bazı milletvekilleri katıldı. LAÜ bu yıl ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarından 437 mezun verdi.

Büyük Önder Atatürk, şehitler, merhum akademisyenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan tören konuşmalarla devam etti.

Siber: "Hedefinize ulaşmak için özgüvenli, azimli, kararlı olun ve çok çalışın"

Lefke Avrupa Üniversitesi'nin değerli ailesi, sevgili mezunlar ve aileler hepimiz bugün burada güzel bir günü kutluyoruz diyerek konuşmasına başlayan Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber "bugün diplomalarınızı alarak geleceğe bir yelken açıyorsunuz. Hedefinize ulaşmak için özgüvenli, azimli, kararlı olun ve çok çalışın" dedi.

Siber konuşmasının devamında, üniversitelerin ülke yaşamına, bölge yaşamına artı değer katan kurumlar olduğunu belirterek sadece eğitim değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel yaşama artı değerler kattığını, LAÜ'nün de son yıllarda kat ettiği gelişmeleri ile bütün bu özelliklere sahip bir üniversite olduğunu söyledi.

Akça: "LAÜ'nün göstermiş olduğu başarılar görmezden gelinemeyecek kadar önemli"

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ise, bugün burada olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek tüm mezunlara başarı dileklerinde bulundu. Akça, "şimdiye kadar üniversite eğitiminizde edinmiş olduğunuz bilgi ve birikimlerle bundan sonraki hayatınızda büyük bir rekabet ortamında mücadele vereceksiniz, kendinize, ailenize, ülkenize, insanlığa büyük faydalar ve hizmetler sağlayacaksınız" şeklinde konuştu.

LAÜ'nün son iki yılda göstermiş olduğu başarıların görmezden gelinemeyecek kadar önemli olduğunu belirten Akça, bu vesileyle emeği geçen Mütevelli Heyeti'ne, Rektöre ve akademik kadroya teşekkür etti. Üniversitenin emin ellerde ve iyi ellerde olduğunu dile getiren Akça, Türkiye Cumhuriyeti olarak ellerinden gelen tüm desteği sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Tokel:"KKTC için bir elçi olarak çalışacak ve başarılarınızdan büyük gurur duyacağız"

LAÜ'den mezun olan öğrencilerin, elde ettikleri bilgi ve becerilerle dünyanın dört bir yanına dağılarak üniversitenin temsilciliğini üstleneceklerini belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Türkay Tokel, "KKTC için adeta bir elçi olarak çalışacak ve başarılarınızdan büyük gurur duyacağız" dedi.

Tokel, en değerli varlıklarını kendilerine emanet eden ve bugün onları çağdaş donanımlı birer meslek sahibi olarak onurla ve gururla teslim almaya hazırlanan velileri tebrik ederek mezunları kutladı.

LAÜ'nün her geçen gün büyüyerek eğitim kalitesini artırdığını, emin ve doğru ellerde olduğunu belirten Tokel, bunun en iyi kanıtının son iki yılda elde edilen başarılar ve yatırımlar olduğunu söyledi.

Tokel, çeyrek asırlık gelişim sürecine değinerek son iki yıldır artan öğrenci sayısına paralel olarak bölgedeki özel sektördeki yatırımların arttığını da dile getirdi.

Yükselen: "LAÜ bu yıl KKTC'nin en hızlı ve istikrarlı büyüyen üniversitesi oldu"

LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen de törende yaptığı konuşmada, LAÜ olarak çok mutlu ve gururlu bir gün yaşadıklarını belirterek mezunlara ve ailelerine seslenerek sözlerine başladı.

Yükselen, Lefke Avrupa Üniversitesi'nin yüksek öğrenimde referans noktası olmayı amaçlayan hedefi doğrultusunda üniversitenin bu yıl KKTC'nin en hızlı ve istikrarlı büyüyen üniversitesi olduğunun altını çizerek üniversitenin akreditasyon süreçlerinin kararlı olarak sürdürüldüğünü ve üniversitenin ilk uluslararası akreditasyonu Pearson Edexcel'in Hazırlık Okulu tarafından alındığını söyledi. Fiziki olarak üniversitenin daha yaşanılır bir kampüs haline gelebilmesi için bu yıl tamamlanan KYK yurtları, Sağlık Fakültesi Laboratuvar inşaatlarından bahseden Yükselen 10 bin metrekare yurt, 6 bin metrekare Hukuk Fakültesi Merkezi anfiler inşaatlarının devam ettiğini de söyledi.

Üniversitenin büyüme planları çerçevesinde bu yıl YÖK'ten 11 ön lisans, 6 lisans, 6 yüksek lisans, 3 doktora programına onay aldıklarını ifade eden Yükselen bu yeni programlarla bir yıl içerisinde üniversitenin program bazında %40 büyüme sağladığına vurgu yaptı. Yeni program açmakla kalmayarak özellikle sağlık ve mühendislik laboratuvarlarının donatıldığını kaydeden Yükselen bilgi teknolojisi altyapısı da geliştirilerek üniversitenin sürdürülebilir büyümesinin ilk adımlarının atılmış olduğunu belirtti.

Yükselen, ülkemizde bulunduğu süre içerisinde yaptığı hizmetlerden, KKTC Yüksek öğretimine ve özelde Lefke Avrupa Üniversitesi'ne verdikleri destek için Büyükelçi Akça'ya LAÜ öğrencileri, öğretim elemanları ve çalışanları adına şükranlarını sundu.

Yükselen konuşmasının sonunda tüm mezunların mezuniyetini yürekten kutlayarak yeni atılacakları hayatlarında sağlık, mutluluk, başarı dolu günler diledi.

Mezunlar adına konuşma yapan Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi birincisi Emine Gözcü ve Mühendislik Fakültesi birincisi Zakariya İbrahim Awad da kendilerine dünya standartlarında eğitim imkanı sunan, iyi ve donanımlı olarak yetişmelerine katkı koyan LAÜ ailesine teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından mezun olmaya hak kazanan öğrencilere diplomaları verildi. Tören, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca heyecanla beklediği kep atımı, havai fişek gösterisinin ardından devam ederek mezuniyet kokteyli ile son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.