EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ, LYS sonuçlarına göre Mimarlık ve Gastronomi bölümlerinde tercih edilen üniversite

GAÜ, LYS sonuçlarına göre Mimarlık ve Gastronomi bölümlerinde tercih edilen üniversite

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30 yıllı aşkın Akademik bilgi birikimi ve deneyimi ile LYS sonuçlarına göre Mimarlık ve Gastronomi bölümlerinde KKTC'de en çok tercih edilen üniversite oldu.

Yayın Tarihi: 26/07/15 15:28
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ, LYS sonuçlarına göre Mimarlık ve Gastronomi bölümlerinde tercih edilen üniversite
A- A A+

Konuyla ilgili GAÜ'den yapılan açıklamada, 2015 ÖSYM-LYS sonuçlarına göre; başta Mimarlık ve Gastronomi bölümleri olmak üzere, Hukuk, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri ve Eğitim Fakültesi bölümlerinde kontenjanlarının %80 ile %100 oranında doluluk oranına sahip olduğu belirtildi. Geçen yıl ki LYS sonuçlarına göre GAÜ'yü tercih eden öğrencilerinin sayısının %20 oranında arttığı bildirilen açıklamada, Ek yerleştirmeler, DGS, Özel Yetenek Sınavı ve Yabancı öğrenciler ile GAÜ'de ki öğrenci sayısının bu yıl 15.000'nin üzerine çıkacağı vurgulandı.

Girne'de Her 2 Kişiden Birisi GAÜ'lü

GAÜ'nün bu yılki öğrenci hedefinin 15.000 olduğu ifade edilen açıklamada, 2015-2016 Akademik yılında hedefin aşılacağı, Ulaşılan öğrenci sayısı ile birlikte Girne'de her iki kişiden birisinin GAÜ'lü olacağı bildirildi. Önümüzdeki yıllarda açılacak olan Tıp ve Eczacılık gibi fakülteler ile birlikte bu oranın artacağı belirtilen açıklamda, GAÜ'nün İngiltere, Hong Kong, ABD, Türkiye ve Moldova'da bulunan yurt dışı kampüsleri ve dünyanın her yerinde prestiji ve geçerliliği olan diploması ile uluslararası bir dünya üniversitesi olduğu ve bu doğrultuda her geçen yıl daha fazla öğrencinin GAÜ'yü tercih ettiği vurgulandı.

Ayrıca, bu yıl KKTC genelindeki üniversiteleri, geçtiğimiz yıllara göre daha fazla öğrencinin tercih ettiği ve bu doğrultuda adanının Yükseköğretim adası olma yolunda emin adımlar ile ilerlemeye devam ettiğide dile getirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.