EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Eğitim programında din eğitimi yok

Eğitim programında din eğitimi yok

Eğitim sistemi içerisinde zorunlu ve seçmeli ders olarak sürekli değişime uğrayan, ülkede artan kuran kurslarıyla ülke gündeminden hiç düşmeyen din eğitimi, yeni hükümetin programında yer almadı.

Yayın Tarihi: 27/07/15 07:53
okuma süresi: 3 dak.
Eğitim programında din eğitimi yok
A- A A+

Yaklaşık 2 yıl süren CTP-BG/DP-UG Koalisyon Hükümeti'nin programında din eğitiminin eğitimin tüm kademelerinde uzman kişiler tarafından verilmesinin sağlanacağı ifade edilirken, CTP-UBP Koalisyon Hükümeti'nin programında din eğitimi konusuna hiç değinilmemesi üzerine, yeni hükümetin, CTP'nin 2013 seçim programında ifade ettiği şekilde, din eğitimini 5. Eğitim Şurası'nda alınan karar doğrultusunda seçmeli ders olarak yeniden düzenleyip düzenlemeyeceği ise merak konusu.

Kıbrıs Postası - Meryem EKİNCİ

2013 Milletvekilliği Erken Genel Seçimi'nde sunduğu programda din eğitimini 5. Eğitim Şurası'nda alınacak karara bağlayan CTP'nin UBP ile kurduğu koalisyon hükümetinin programında din eğitimi konusunda terk kelime yer almadı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Talim Terbiye Dairesi tarafından 2014-2015 Öğretim Yılı'nda uygulanan ders programlarına göre, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi, ilköğretimden itibaren hem seçmeli hem de zorunlu verilen dersler arasında. İlkokulların 4'üncü sınıfından itibaren ve ortaokullarda zorunlu olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi, lise döneminde ise seçmeli alınabiliyor.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi ayrıca, İlkokulların 4'üncü ve 5'inci sınıfta okuyan öğrencilerin katıldığı 4. ve 5. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı'nın içeriğindeki dersler kapsamında ve sınavda da bu alanda sorular yer alıyor.

Eski programda vardı

CTP-BG/UBP Koalisyon Hükümeti Programı'nın eğitim kapsamında yer vermediği din eğitimi konusu, CTP-GB/DP-UG Hükümet Programı'nda ise "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi tüm ilkokul ve orta eğitimde okutulmaya devam edilecek, eğitimin tüm kademelerinde, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin alanında uzman kişiler tarafından verilmesi sağlanacaktır" şeklinde yer almıştı.

CTP'nin 2013 Seçimi'nde paylaştığı Toplumsal Vizyon ve Ekonomik Programı'nda ise din eğitimi konusu 5. Eğitim Şurası'nda alınacak karara bağlanmıştı. 5. Eğitim Şurası'nda ise Eğitim-Öğretim Yaklaşımları, Yönlendirme ve Genel Eğitim Sistemi Komisyonu Kararları arasında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin örgün eğitimin hiçbir kademesinde zorunlu olmaması kararı üretilmişti.

CTP-BG'nin 2013 Milletvekilliği Erken Genel Seçimi'ne girerken kamuoyuna sunduğu ve onay istediği hedefleri doğrultusunda 5. Eğitim Şurası'ndaki kararı hayata geçirmesi ve CTP-UBP Hükümeti'nin bu yönde bir karar üretmesi durumunda ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi yeniden tüm eğitim sistemi içerisinde seçmeli ders olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.