EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

YDÜ'de Arapça ve Yabancılar için Türkçe Eğitim programlarında sertifikalar verildi

YDÜ'de Arapça ve Yabancılar için Türkçe Eğitim programlarında sertifikalar verildi

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından 2014-2015 Öğretim yılı Bahar döneminde Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Başlangıç Düzeylerinde düzenlenen Yabancılar İçin Türkçe ve Arapça kurslarına katılanlar sertifikalarını aldılar.

Yayın Tarihi: 01/08/15 11:14
okuma süresi: 4 dak.
YDÜ'de Arapça ve Yabancılar için Türkçe Eğitim programlarında sertifikalar verildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, , kurslar, 10 hafta boyunca haftada, 5 saat, toplam 50 saat olarak kısa dönemli eğitim programları alanlarında uzman Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verildi. Yabancılar için Türkçe kursunu Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Gökbulut, Arapça kursunu Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Karabacak yürüttü.

Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Karabacak farklı dil eğitim programlarına ilginin her yıl artarak devam ettiğini belirtti. Doç. Dr. Karabacak konuyla ilgili açıklamasında "Kurslarda, farklı alfabeli dillerin alfabelerinden başlayarak dilin temel kuralları, okuma yazma anlama teknikleri öğretilerek pratik ve uygulamalı çalışmalar yapılarak uluslararası geçerliliği olan ders kitapları kullanılmaktadır. Ayrıca tüm konular öğretim elemanları tarafından hazırlanan ders notları ile desteklenmektedir. Böylece öğrenciler sadece bir ders kitabını takip etmekle kısıtlanmazlar, ek malzeme ile öğrendiklerini pekiştirip pratik yapma olanağı bulurlar. Uygulamalarda görsel ve işitsel malzemeler de ayrıca katkıda bulunmaktadır. Kurslar, dillerin konuşarak, dinleyerek, anlayarak, yazarak ve okuyarak bir bütün halinde öğrenileceği prensibiyle sürdürülmektedir." dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YABEM) Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş kısa dönemli dil eğitim programlarıyla ilgili yapmış olduğu açıklamada Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin değerli öğretim üyeleri tarafından verilen nitelikli dil eğitiminin katılımcılara dünyayı farklı bir dille ve farklı bir bakış açısıyla anlama ve kendilerini öğrendikleri dilin kültür ve düşün dünyasında ifade edebilme olanağı tanıdığını belirtti. Ortadoğu'nun yeniden şekillendiği bir dönemde dünyanın kalbinin attığı bir bölgenin önemli dillerinden biri olan Arapçaya olan ilginin arttığının altını çizen Doç. Dr. Koldaş, Kıbrıs'ta yaşamlarını sürdürmekte olan ve ülkemize farklı ülkelerden gelen öğrenci ve profesyonllerin de Türkçe kurslarına ilgi gösterdiklerini dile getirdi.. Bu iki dilin yanısıra Osmanlıca, İngilizce, İtalyanca, Yunanca, Almanca, Rusça ve Fransızca dillerinde de kısa dönemli sertifika programları düzenlediklerini belirten Doç. Dr. Koldaş katılımcıların ilgi gösterdikleri dilleri Yakın Doğu Üniversitesi'nin nitelikli öğretim elemanlarınn yürüttükleri katılımcı memnuniyeti odaklı kısa dönemli eğitim programlarında değişik düzeylerde öğrenebileceklerini ve alacakları sertifikalarla profesyonel seviyelerini de yükseltebileceklerini vurguladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olarak her yıl olduğu gibi önümüzdeki dönemde de iletişim, bilişim, mimarlık, idari bilimlerbilgisayar kullanımı gibi farklı alanlarda elliye yakın eğitim programının toplumun değişik kesimlerinin ve öğrencilerin ilgisine sunulacağını belirten Doç. Dr. Koldaş, Kıbrıs'ta yaşam boyu eğitim felsefesinin özümsenmesi ve hayata geçirilmesi doğrultusunda yapmış oldukları çalışmaların gerek Kıbrıs Türk toplumu gerekse adada yaşamlarını sürdüren diğer ülke yurttaşlarının yoğun ilgisiyle karşılanmasından duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.