EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Dürüst: "KKTC olarak Abhazya ile üniversiteler konusunda işbirliğine hazırız"

Dürüst: "KKTC olarak Abhazya ile üniversiteler konusunda işbirliğine hazırız"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Abhazya Eğitim Bakanı Adgur Kakoba, Uluslararası APSNI Vakfı Başkanı 4. Dönem Milletvekili Soner Gogua, Abhazya TC Büyükelçisi İnor Gitsbo ve CTP-BG Milletvekili Mehmet Çağlar'ın eşlik ettiği heyet ile biraraya geldi.

Yayın Tarihi: 07/09/15 15:02
okuma süresi: 2 dak.
Dürüst: "KKTC olarak Abhazya ile üniversiteler konusunda işbirliğine hazırız"
A- A A+

Soner Gogua, KKTC ve Abhazya ilişkilerinin daha önce geliştiğini, karşılıklı ilişkilerin devam ettiğini, dünyaya bağımsızlığını tanıtmaya çalışan iki ülke olarak Abhazya ve KKTC'nin ortak sorunları olduğunu, politik ve kültürel anlamda birliktelik olması isteklerinin bulunduğunu söyledi.

Abhazya Eğitim Bakanı Adgur Kakoba, KKTC ile Abhazya arasında kurulan ilişkilerde çift taraflı olarak öğrenci akışının sağlanması taleplerinin olduğunu, Abhazya'nın da tatınmamış bir ülke olmasına rağmen bu sınırları üniversitelerler ile aştıklarını, KKTC ile Abhazya'nın karşılıklı üniversite belgelerinin tatnınması ile ilgili bir anlaşma istediklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bir başka ülkenin Eğitim Bakanını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu, KKTC Devleti olarak birçok ülkenin imreneceği şekilde yükseköğrenimde epeyce yol katedildiğini, siyaseten bizi tanımayan ülkelerin üniversitelerimizi tanıdığını, bu durumun bizler açısından gurur verici olduğunu dile getirdi.

Kaderimizin aynı olduğu, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi veren bir ülke olarak, işbirliği yapma hefedine katıldığını vurgulayan Bakan Dürüst,CTP-BG Milletvekili Mehmet Çağlar'nın vasıtasıyla yapılan bu buluşmanın ardından, üniversiteler ile karşılıklı işbirliği hususunda destek vermeye hazır olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.