EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Amerikan Kolej'den Karpaz gezisi

Amerikan Kolej'den Karpaz gezisi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Okullar Grubu'na bağlı Amerikan Kolej 9. ve 11. sınıf öğrencileri, Karpaz-Gazimağusa bölgesine düzenlenen eğitim ve kültür gezisinde ülkemizin tarihi ve sanatsal yapılarını yerinde inceledi.

Yayın Tarihi: 24/11/15 09:27
okuma süresi: 3 dak.
Amerikan Kolej'den Karpaz gezisi
A- A A+

Amerikan Kolej resim öğretmeni İlknur Düzen ve Kıbrıs Tarihi öğretmeni Yeliz Sadrazam tarafından düzenlenen gezi, okul öğretmenlerinden Selma Göksen, Sajeda İslam ve Dinç Güngör destekleriyle gerçekleşti.

Tarihi eserler gezildi

Sanat Gezisi kapsamında Gazimağusa'da bulunan Lala Mustafa Paşa Camii, Otello Kalesi ve Canbulat Müzesi'ni ziyaret eden öğrenciler; Lefkoşa'da Selimiye Camii, Büyükhan, Girne Kapısı, Saçaklı Ev ve Mevlevi Tekkesi'ne ziyaretlerde bulunuldu.

Ziyaretlerin, bölgenin sanatsal zenginliklerini öğrencilere tanıtmak, yapılan çalışmalarla da hayal güçlerini geliştirmek amacıyla düzenlendiği belirtilerek "Öğrencilerimiz böylece yaşadıkları ülkenin sanatsal çalışmalarını yerinde inceleme şansı buldular" denildi.

Eğitime katkısı büyük

Amerikan Kolej'den yapılan açıklamada, öğrencilerin sanatsal başarılarını desteklemek için bu tür etkinliklerin sürdürüleceği belirtilerek "Sanat ve tarihin içiçe olduğu ülkemiz zenginliklerinden Gotic eserleri içeren konuları pekiştirmek adına yapılan gezilerde önceden kilise olan ve sonradan camiye çevrilen Lala Mustafa Paşa Cami ve Selimiye Cami incelendi" denilerek ayrıca ülkenin bu çok değerli ve bilinmesi gereken tarihi eserleri ögrencilere tanıtmak ve aynı zamanda onlara sahip çıkmak gerektiğinin önemi vurgulandı.

ART sınavlarında %100 başarı

Amerikan Kolej öğrencilerinin katıldığı uluslararası Art sınavlarında heryıl yüzde yüz başarı sağlamakta olduğuna dikkat çekilen açıklamada "Başarı, öğrencinin disiplinli çalışması ve çalışmayı destekleyen tüm malzemenin sağlanmasıyla elde edilmektedir. Güçlü eğitim kadromuzla öğrencilerimizi destekleye devam edeceğiz" denildi.

Gezi sonrası Amerikan Kolej 9. ve 11. Sınıf öğrencilerinden gelen olumlu geri bildirimlerden yıllardır görüp gezilen bu yerlerin aslında farkedilmediği, bu gezide güzelliklerini keşfetme şansı bulunduğu belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.