EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ ve KAÜ ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu arasında büyük anlaşma

GAÜ ve KAÜ ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu arasında büyük anlaşma

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile Akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

Yayın Tarihi: 04/12/15 14:00
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ ve KAÜ ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu arasında büyük anlaşma
A- A A+

GAÜ ve KAÜ ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu arasında gerçekleşen protokol anlaşmasına, GAÜ'den Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, Rektör Prof. Dr. Kusal Öztürk, KAÜ'den Rektör Prof. Dr. Asuman Türkel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'ndan ise Başkan Yılmaz Karaca ve Genel Sekreter İbrahim Erdoğan katıldı. Gerçekleşen protokol anlaşmasına GAÜ adına Yöenticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım vehbi, TGF adına, Başkan Yılmaz Karaca imza koydu. GAÜ ve KAÜ ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu arasında imzalanan işbirliği anlaşması ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu'na bağlı üyelerine ve çocuklarına, burssuz olarak Girne Amerikan Üniversitesini tercih etmeleri halinde % 50 Akademik burs sağlanacak.

Konuyla ilgili açıklamda bulunan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi şunları söyledi,

"İşbiriği noktasında öncellikle hem Girne Amerikan Üniversitesi hem de Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Türkiye Gazeticiler Federasyonu aracılığı ile 3 öğrenci için tam burs olanağı ve Türkiye Gazeticiler Federasyon üyesi çocuklarına %50 burs imkanı da sağlanacak" dedi.

Vehbi konuşmasının devamında;

"Bizde GAÜ ve KAÜ ailesi adına öncelikle Türkiye Gazeteciler Federasyonu başkanına, değerli yöneticilerine ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti başkanına bu güzel ve önemli organizasyonu hem adamız da hem de GAÜ ve KAÜ ile organize ettikleri için teşekür ederiz. Biz dün ve bugün gerek Kıbrıs konusuyla ilgili, gerekse ada'da ki yükseköğretim ile ilgili çok değerli medya mensupları ile paylaşımlar yapma ve kendimizi biraz anlatma fırsatı bulduk. Zaman zaman Kıbrıs ve Türkiye arasında algı sıkıntısı yaşıyoruz. Bu algı sıkıntılarını aşabilmenin yolu, bu tarz projelerdir. Bize katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

TGF Başkanı Yılmaz Karaca ise yapmış olduğu açıklamada,

"Girne Amerikan Üniversitesi'nin tüm faaliyetlerini ülke çapında gazetelerimiz ve televizyonlarda yer almasını sağlayacağız Türkiye'de ki gazete, televizyon ve basın kuruluşlarına GAÜ'nün bilgilerini göndereceğiz bu karşılıklı ilişikden dolayı Girne Amerikan Üniversitesi ailesine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ayrıca, gerçekleştirilen anlaşmalar ile öğrencilerin daha kaliteli ve uluslararası düzeyde eğitim almalarının amaçlandığı ifade edilen açıklamada, bu sayede öğrenciler daha zengin staj olanaklarına ve mezun olduktan sonra daha rahat iş bulma imkanına sahip olduğu vurgulandı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.