EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ'den ilk 3 boyutlu oyun

GAÜ'den ilk 3 boyutlu oyun

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, International Game Developers Association (IGDA) tarafından 2009 yılında başlatılmış olan Global Game Jam 2016 (GGJ 2016) isimli etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Yayın Tarihi: 02/02/16 15:43
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ'den ilk 3 boyutlu oyun
A- A A+

29 - 31 Ocak 2016 tarihlerinde Kıbrıs genelindeki üniversitelerde tek başına ev sahipliği yapan GAÜ, etkinlik kapsamında, 63 ülkeden 321 alanda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Global GameJam 2016 isimli oyun geliştirme maratonunda, oyun tasarımı ve geliştirme süreçlerine dair yeni deneyimler sunmak maksadı ile Amerika'daki GGJ merkezinden verilen tema çerçevesinde çeşitli oyun motorlaları kullanılarak 48 saat içerisinde 2D ve 3D - 3 boyutlu bir oyun geliştirilmek üzere ada genelindeki üniversitelerden öğrenci takımlarının katılımı gerçekleşti.

Etkinliğe Yrd. Doç. Dr. Arif Sarı ve Yrd. Doç. Dr. Murat Akkaya koordinatörlüğünde "OzON" isimli takımla maratona katılan GAÜ Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencileri, Cryengine oyun motoru kullanarak "The Fall of the Ritual" isimli 3D FPS savaş oyununu tek başına başarı ile tamamlamayı başararak, etkiliğe katılan 3 farklı üniversite arasından 3 boyutlu oyun geliştirmeyi başaran tek üniversite olmayı başardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.