EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Amerikan Koleji eğitim alanında da başarılara doymuyor

Amerikan Koleji eğitim alanında da başarılara doymuyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı Amerikan Koleji 10. Sınıf öğrencilerinden Eda Vechi ve Asya Eminoğlu, MEF Eğitim Kurumlarının, fizik, kimya ve biyoloji alanında düzenlemiş olduğu 25. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışmasına hazırladıkları proje ile katılma hakkı kazandı.

Yayın Tarihi: 29/04/16 12:30
okuma süresi: 3 dak.
Amerikan Koleji eğitim alanında da başarılara doymuyor
A- A A+
MEF Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan, Türkiye genelinde ve yurt dışında eğitim veren lise ve dengi okul öğrencileri arasında gerçekleştirilen, fizik, kimya ve biyoloji dallarında hazırlanan projelerin katılımı ile gerçekleşen organizasyonun amacının, yetenekli ve istekli liseli öğrencilerinin, temel ve uygulamalı bilim dallarında çalışmaya teşvik etmeyi amaçladığı belirtildi. Başvuruların, üniversite öğretim üyelerinden oluşan Jüri Üyeleri tarafından incelenecek, sergilenmeye değer bulunan projeler yarışmaya katılmaya hak kazandığı ifade edildi.

Amerikan Koleji öğrencilerinin "The Magnetic Mice " projesiyle fizik alanında yurt dışı kategorisinde değerlendirilen çalışmasında; enerji kaynakları olmadan bir magnetik alan yaratıldı. Bu ortam oluşturulurken elektrik ya da pil değil de toprak, tuz ve kömür karışımı kullanıldı. Koşu tekerleği içinde bulunan hamster cinsi farelerden birine yiyecek verilirken, diğerine verilmedi. Deney, kontrol testi şeklinde, farklı boyutlarda iğne kullanılarak çekim gücü test edildi.

Amerikan Koleji Fen Bilimleri Bölüm başkanı Ezgi Temeller ve Fizik öğretmeni Yüksel Yükseliş öğrencilerin proje seçiminde, uygulamalarında ve sunumlarında destek verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Amerikan Kolej Fen Bilimler Bölüm başkanı Ezgi Temeller, '' Öğrencilerimiz bu projeye çok istekli başladılar. Projenin hazırlanması aşamalarında öğrencilerimizin kendine olan güveni arttı. Tamamen kendi ürettikleri bir işin dikkate değer bulunmasıyla birlikte, bizleri onurlandırdılar. Bu tarz projelerle öğrencilerimizin sadece fizik alanında değil diğer biyoloji ve kimya alanlarında da daha istekli olduklarını fark ettim. Okul olarak öğrencilerimizin yaşam becerilerini geliştirmek amacı ile gelişimlerini destekleyebileceğini düşündüğümüz projelerde yer almaya önem veriyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.