EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

GAÜ 1. Kariyer ve Liderlik Zirvesi yoğun katılımla gerçekleşti

GAÜ 1. Kariyer ve Liderlik Zirvesi yoğun katılımla gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 1. Kariyer ve Liderlik Zirvesi öğrencilerin tarafından yoğun katılımla gerçekleşti. Türkiye'den konuk olan alanında söz sahibi katılımcılar, GAÜ öğrencilerinin geleceğe ve yeniliğe olan bakış açılarını güçlendirirken, aynı zamanda kariyerlerine yön verebilmeleri için gerekli olan detaylara değindiler.

Yayın Tarihi: 03/05/16 11:40
okuma süresi: 5 dak.
GAÜ 1. Kariyer ve Liderlik Zirvesi yoğun katılımla gerçekleşti
A- A A+

GAÜ Kıbrıs yerleşkesi Girne Kampüsü, Millenium senato Kongre Merkezi'nde gerçekleşen GAÜ 1. Kariyer ve Liderlik Zirvesi'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, liderliğin bencillik olmadığını, bunun en büyük örneğinin Dünya Lideri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirterek, her yönüyle önemli bir örnek olduğunu ve bugün Atatürk'ün ilke, devrimleri ve fikirleri ile yolumuza devam ettiğimizi söyledi. Öztürk konuşmasının devamında zirvede yer alacak konu ve konukları takdim ederek, zirvenin öğrenciler için büyük fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

Zirvede ilk konuşmayı gerçekleştiren Yenibirlider Derneği Başkanı Tanya Hazal Kaysoydu, GAÜ öğrencilerine sosyal medyanın önemine vurgu yaparak, duygusal liderliğin fayda ve zararlarına değindi. Günümüzde iş ve özel yaşam dengesinin kaybolduğunu belirten Kaysoydu, bu noktada öğrencilere nelere dikkat edilmesi gerektiğini aktardı. Kaysoydu, kariyer yolunda sınırların zorlanması gerektiğini, görgü, zerafet ve iletişim sanatının önemini bildirerek, dikkat, irade, disiplin ve konsantrasyon konularının bu yolda iyi kullanılması gerektiğini vurguladı. Yaratıcılık ve farkındalığın önemine değinen Kaysoydu, son olarakta özgün liderin nasıl olacağı hakkında bilgiler verdi.

Ata Holding Koordinatörü Tuncer Köklü, Ata holding'in geçmişten günümüze nasıl geldiğini ve bu geçen zamanda nelerle karşılaştıklarını katılımıcılara aktarırken, TAB Gıda yatırımlarının önemini, sürdürebilirliğin nasıl olması gerektiğini anlattı. Köklü, müşterilerin aynı kaliteyi aynı hızda istediklerini belirterek,bu istikrarın sağlanmasının önemine değinerek, gıda ekosistemi hakkında detaylı bilgileri GAÜ öğrencileri ile paylaştı.

Bir sonraki konuşmacı olan Linkedin Türkiye Eski Bölge Direktörü Ali Rıza Babaoğlan, iş sektöründeki son gelişmeleri katılımcılara anlatarak, pazarın dinamiklerini, çağın sosyal çağa dönüştüğünü, kişilerin CV'lerini artık internetin oluşturduğunu ve sosyal ağların referans olarak kabul edici unsurlar olduğunu belirtti. Babaoğlan ayrıca, tüm katılımcılara farklı bir bakış açısı yaratmak için bisiklet metaforuyla algı ve ilgi uyandırıcı açıklamalar yaparak, bakış açılarının rotaları belirlediğini, pedal çevirme hızının farkındalık oluşturduğunu, hedeflerin kişiyi sonuca götürdüğünü söyledi.

GAÜ 1. Kariyer ve Liderlik Zirvesi'nde konuşmacı olan TAV Akademi Genel Müdürü Barış Müstecaplıoğlu, liderliğin yöneticilikle aynı tutulmaması gerektiğini belirterek, liderliğin daha önemli bir vasıf olarak adlandırılmasını gerektiğini söyledi. Müstecaplıoğlu ayrıca, TAV Airports hakkında bilgiler vererek; havacılığın ne olduğunu ve havalimanının ne ifade ettiğini ve havalimanının işleyişi hakkında bilgiler verdi. Müstecaplıoğlu, havalimanlarında stresin oluştuğunu, kısıtlı zamanda para kazanmak zorunda olduklarını belirterek, bu alanların duygusal yerler olduğunu ve hizmet kalitesinin çok önemli olduğunu da ifade etti. Müstecaplıoğlu konuşmasının sonunda "Etkileşim Önemlidir" sözüne atıfta bulunarak, öğrencilere iş hayatlarında başarılar diledi.

Son konuşmacı olan Akbank İnsan Kaynakları Şubeler Kariyer Yönetimi Müdürü Alper Sukuşu, geleceğin Akbank'lı liderlerin nasıl olması gerektiğini maddeler halinde açıklayarak, öğrencilere hayatlarından ne beklediklerini ve Akbank'ın gençler için ne yaptığını örnekler ile açıkladı.Ayrıca Sukuşu , Akbank bünyesinde şuanda kendileri ile çalışan 20'yi aşkın Girne Amerikan Üniversitesi mezunlarından ve çalıştıkları pozisyonlardan da örnek vererek , staj ve kariyer planlaması noktasında salonda bulunan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

GAÜ 1. Kariyer ve Liderlik Zirvesi sonunda GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk konuşmacılara, katılımlarından ve yapmış oldukları konuşmalardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.