EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Uluslararası Final Üniversitesi öğrenci kabulüne başladı

Uluslararası Final Üniversitesi öğrenci kabulüne başladı

Uluslararası Final Üniversitesi'nin, öğrenci kabulüne başladığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 06/08/16 15:30
okuma süresi: 3 dak.
Uluslararası Final Üniversitesi öğrenci kabulüne başladı
A- A A+

Rektörlük görevini Prof. Dr. Abdullah Öztoprak'ın yürüteceği üniversite, bu yıl sadece KKTC vatandaşları, TC vatandaşlarından liseyi KKTC'de bitirenler ve Türkiye dışındaki ülkelerden öğrenci alacak.

Üniversite, gelecek öğretim döneminden sonra ise "Tercih Kılavuzu"na girecek ve Türkiye'den de öğrenci almaya başlayacak.

Uluslararası Final Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nden yapılan açıklamada, üniversitenin Girne'de kurulduğu belirtildi. Üniversite, 9 Haziran 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 5 Nisan 2016 tarihinde de YÖDAK'ın izniyle KKTC'deki üniversiteler arasına katıldı.

ONAY ALAN BÖLÜMLER

Uluslararası Final Üniversitesi, YÖDAK'tan; İngilizce Hazırlık Okulu, Eğitim Bilimleri Fakültesi: Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik İngilizce Lisans, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Türkçe Lisans, Okul Öncesi Öğretmenliği Türkçe Lisans, Mühendislik Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği İngilizce Lisans, Mekatronik Mühendisliği İngilizce Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği İngilizce Lisans, İktisadi İdari ve Beşeri Bilimler Fakültesi: İşletme İngilizce Lisans, Turizm İşletmeciliği İngilizce Lisans, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Türkçe Lisans programı olmak üzere 9 bölüm için onay aldı.

Üniversite, bu yılki akademik yılda İngilizce hazırlık okulu, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Okul Öncesi Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, İngilizce İşletme, Turizm İşletmeciliği, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümleri için öğrenci almaya başladığını, önümüzdeki yıllarda da eğitim, mühendislik ve sağlık başta olmak üzere birçok farklı alanda yeni bölümlerin açılacağını kaydetti.

Açıklamada, üniversitenin rektörlük görevini Prof. Dr. Abdullah Öztoprak'ın yürüteceği, kurucu rektör Prof. Dr. Özay Mehmet'in de Mütevelli Heyeti Danışmanı olarak görevini sürdüreceği ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.