EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

KAÜ, Liberal Art Eğitim Sistemi veren ilk ve tek üniversite unvanını aldı

KAÜ, Liberal Art Eğitim Sistemi veren ilk ve tek üniversite unvanını aldı

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) yüksek öğretim konusunda bir ilke imza atarak "KKTC'de kurulan ve Liberal Art Eğitim Sistemi veren ilk ve tek Üniversite" unvanını aldı.

Yayın Tarihi: 28/09/16 08:08
okuma süresi: 3 dak.
KAÜ, Liberal Art Eğitim Sistemi veren ilk ve tek üniversite unvanını aldı
A- A A+

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) yüksek öğretim konusunda bir ilke imza atarak "KKTC'de kurulan ve Liberal Art Eğitim Sistemi veren ilk ve tek Üniversite" unvanını aldı. KAÜ yeni öğrencileri ile özgür eğitim sisteminde buluşmaya devam ediyor. Yüksek öğretimin seçkin ve lider kuruluşu Girne Amerikan Üniversitesi'nin kardeş üniversitesi olan KAÜ Rektörlüğü, KAÜ farkının temel prensiplerini anlattı.
KAÜ TAM ANLAMIYLA KIBRIS'TA BİR İLKTİR

KAÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada; Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'nin teorinin yanında uygulama eğitimi veren bir şehir üniversitesi olduğunu , "KAÜ'nün tam anlamıyla Kıbrıs'ta bir ilki gerçekleştirdiğini ve amaçlarının Kıbrıs'ta yaşamış olan medeniyetlerden bize miras kalan tarihi sahiplenerek, bunları yeniden Kıbrıs'a kazandırıp, gelecek nesillere bu mirası en iyi şekilde aktarılabileceği ve bu hedefleri gerçekleştirmek için yaptıkları çalışmalar olduğu aktarıldı.

KURUCU REKTÖR Serhat Akpınar'IN HEDEFLERİ

KAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar'ın koyduğu hedefler doğrultusunda bu yapıyı Kıbrıs halkına kazandırdığını işaret eden KAÜ Rektörlüğünün yapmış olduğu açıklamada "Sayın Akpınar tüm medeniyetleri içinde barındıran bir Osmanlı Medeniyetler Kütüphanesi açılışı hazırlık çalışması başlatılmıştı ve bu proje hayata geçirildi, üniversitemiz büyük ve eşsiz bir kütüphaneye sahip oldu"
KÜTÜPHANENİN KAPILARI HALKA AÇIK

Osmanlı Medeniyetler Kütüphanesi'nin kapılarının tüm Kıbrıs ve Lefkoşa halkına açık olduğunu belirten Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, "KAÜ öğrencilerinin yanı sıra başta Lefkoşa halkı olmak üzere tüm Kıbrıs halkının bu kütüphaneden yararlanabileceği belirtildi. KAÜ Osmanlı Medeniyetler Kütüphanesi'nin tüm tarihi doku ve motiflere sahip olduğunu, restorasyon sürecinde bu dokunun tüm halka ve öğrencilere ayrı bir ışık tutacağını belirtilirken "Bu büyük ve eşsiz proje ile elde edilecek tüm imkanlar halkımızın hizmetine sunulmaya hazır olduğu bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.