EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Algım öğrencileri Telsim'in desteğiyle Düşler Akademisi Kaş'ta Altenatif Kamp'a katıldı

Algım öğrencileri Telsim'in desteğiyle Düşler Akademisi Kaş'ta Altenatif Kamp'a katıldı

ALGIM Özel Eğitim Merkezi öğrencileri, Telsim'in desteğiyle Antalya Kaş'ta bulunan Düşler Akademisi'nde bir haftalık Alternatif Kamp programına katıldı.

Yayın Tarihi: 18/07/17 15:41
okuma süresi: 5 dak.
Algım öğrencileri Telsim'in desteğiyle Düşler Akademisi Kaş'ta Altenatif Kamp'a katıldı
A- A A+
ALGIM Özel Eğitim Merkezi öğrencileri, Telsim'in desteğiyle Antalya Kaş'ta bulunan Düşler Akademisi'nde bir haftalık Alternatif Kamp programına katıldı. ALGIM öğrencileri, Türkiye Vodafone Vakfı'nın sponsorluğunda yürütülen Alternatif kamp'ta birçok sanatsal ve sportif aktivitelerde bulundular.

ALGIM öğrencileri, Kaş'ta, yoga, dans, ritim atölyesi, mandala, seramik, ata binme, tekne turu gibi etkinliklere katılarak, Kaş'ın doğal ve tarihi güzelliklerini de yakından tanıma fırsatı buldu. Alternatif Kamp deneyimi yaşayan ALGIM öğrencileri, keyifli ve dolu dolu bir hafta geçirdikten sonra, son gece yapılan dans gösterileri ve veda partisiyle kamptan ayrıldılar.

VURAL: ALGIM ÖĞRENCİLERİNİN BİRBİRLERİ İLE OLAN UYUMU ÇOK GÜZEL

Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) Genel Sekreteri ile Düşler Akademisi Proje Koordinatörü ve gönüllüsü Deniz Vural yaptığı açıklamada, Alternatif Kamp'ta engelli veya sosyal dezavantajlı her grubu ağırlayabildiklerini ifade ederek, grupların bir hafta kampa geldiklerini söyledi. Vural sözlerine şu şekilde devam etti: "Gelen grupların dezavantaj düzeylerinin birbirine yakın olması gerekiyor. ALGIM karışık bir ekip ancak bir eğitim kurumu olduğu için birbirleriyle uyumları çok güzeldi. Bu sayede keyifli bir hafta geçirdik. Bizler için bir haftanın dönüşümü çok farklı oluyor. Bunun dönüşümünü bir şekilde hissediyoruz. Spor aktivitelerin yoğun olduğu bir kamp bizimkisi ve ALGIM öğrencileri de spor aktivitelerinde yoğun bir şekilde yer aldıkları için çok rahat bir süreç oldu. Eğitimlerimiz bittikten sonra irtibatı koparmıyoruz. En az bir sene eğitmenleriyle iletişim halinde oluyoruz. Geri bildirimleri mutlaka alıyoruz."

KARADEMİR: ÇOK GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRDİK

ALGIM öğrencilerinin beraber vakit geçirdiği gönüllülerle çok güzel iletişimlerinin olduğunu söyleyen ALGIM Özel Eğitim Merkezi Direktörü Evren Karademir, gönüllüleri eğitmen değil birer arkadaş olarak benimdesiklerini söyledi. Karademir sözlerine şu şekilde devam etti: "Çok güzel bir hafta geçirdik. Bir öğrencimize en az üç eğitmen rafakat etti. Yogadan mandalaya, tekne gezisinden doğa yürüyüşüne, son gece yapılan veda partisine kadar her şey çok güzeldi. Ben öğretmenleri olarak, kendi başlarına neler yapabileceklerini ve bir hafta içinde geliştiklerini gördüm." Karademir, Düşler Akademisi yönetimi, ekibi ve gönüllülerinin bu işi tamamen sevgiyle yaptıklarını ifade etti.

TANPINAR: SOSYAL DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARIN, SANAT VE SPOR YOLUYLA GELİŞİMLERİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

ALGIM öğrencilerinin alternatif kamp deneyimi yaşamaları ve gelişimlerine olan katkısını gördükleri için çok mutlu olduklarını belirten Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Telsim ailesi olarak, sosyal dezavantajlı çocukların, sanat ve spor yoluyla gelişimlerini desteklemeye ve sürdürülebilir kılmaya devam edeceklerini söyledi. Tanpınar sözlerini şu şekilde tamamladı: "ALGIM öğrencilerinin, Düşler Akademisi Kaş'tan farklı yaklaşım ve deneyimle Ada'ya mutlu bir şekilde geri döndüğünü görünce, Telsim olarak bizler de çok mutlu olduk."

DÜŞLER AKADEMİSİ KAŞ NEDİR?

Türkiye Vodafone Vakfı desteğiyle, Düşler Kulübü çatısı altındaki Düşler Akademisi'ne İstanbul Ataşehir'den sonra, Antalya'nın Kaş beldesinde Türkiye'nin en büyük engelsiz yaşam merkezi olarak 2014'ün Haziran ayında açılışı yapıldı. Düşler Akademisi Kaş'ta, eğitim, sanat, spor ve rekreasyon alanlarında hizmet veriyor. Düşler Akademisi Kaş, Türkiye'nin engellilere yönelik en geniş kapsamlı yaşam alanı olarak öne çıkıyor. 20 dönümlük arazide 70 yıllık Çukurbağ İlkokulu binasının tarihsel ve doğal dokusu korunarak tasarlanan Düşler Akademisi Kaş'ta yıl boyunca 12 ay engellilere hizmet veriyor. Türkiye'nin her yerinden gönüllü katılımcı ve eğitimcilerin yönetiminde eğitim, sanat ve spor programlarının uygulandığı Düşler Akademisi Kaş'ın öncelikli amacı, engelli bireylerin sosyal entegrasyonunu sağlayarak yaşam kalitelerini kalıcı çözümlerle artırmak. Düşler Akademisi Kaş'ın en önemli özelliklerinden bir diğeri de, engelsiz olduğu kadar sürdürülebilir bir köy olması. Sanat atölyeleri, yemekhane ve yönetim binaları, yaz/kış kendi iç iklim dengesini kurabilmesiyle göze çarpıyor. Engelli bireyler, Düşler Akademisi Kaş'ta Akdeniz coğrafyasının sağladığı tüm doğal aktivitelerden faydalanabiliyorlar. Sosyal ve sanat eğitimlerinin dışında, su sporlarından ekolojik tarıma, çok geniş yelpazede faaliyetlerle kendilerini geliştirebiliyorlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.