EĞİTİM
okuma süresi: 7 dak.

Gaü'de 2017-2018 Akademik Yılı törenle başladı... İlk dersi Ertuğruloğlu verdi

Gaü’de 2017-2018 Akademik Yılı törenle başladı... İlk dersi Ertuğruloğlu verdi

Girne Amerikan Üniversitesi'nde 2017-2018 Akademik Yılı bugün törenle başladı.

Yayın Tarihi: 20/10/17 15:06
okuma süresi: 7 dak.
Gaü’de 2017-2018 Akademik Yılı törenle başladı... İlk dersi Ertuğruloğlu verdi
A- A A+
Girne Amerikan Üniversitesi'nde 2017-2018 Akademik Yılı bugün törenle başladı

Bu yıl "inovasyon" teması adı altında 33'cüsü gerçekleşen akademik yıl açılışı, saat 10.00'da GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene daha sonra açılış konuşmalarıyla devam edildi.

Konuşmaları GAÜ Rektörü Prof. Kutsal Öztürk ile GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı, Kurucu Rektörü Serhat Akpınar yaptı.

Bunu GAÜ'nün uluslararası kampüslerindeki rektörlerinin akademik yıl açılışı için gönderdiği mesajların okunması izledi.

Bu kapsamda törene katılan ABD Kampüs Koordinatörü Dr. Benjamin Davis de yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi.

GAÜ Müzik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Ahmet Sönmezler ve müzik bölümü öğrencisi Yağmur Arslan'ın müzik dinletisinin ardından törende, 2017 -2018 Akademik Yılı'nın açılış dersine geçildi.

"İnovasyon' konusundaki açılış dersini ise Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu verdi.

GAÜ 2017-2018 Akademik Yıl açılışı, GAÜ Sahne Sanatları Yüksek Okulu öğrencilerinin dans gösterisinin ardından sona erdi.

Etkinlik kapsamında bugün ayrıca saat 17.30'da "Girne Kenti İle El Ele" sloganıyla kent merkezinde geleneksel kortej düzenlenecek.

GAÜ'deki akademik yıl açılışına, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Başmüşaviri Kadir Başçeşme, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı, Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, GAÜ Rektörü Prof. Kutsal Öztürk, KTBK eski Komutanı Ömer Paç, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, bazı üst düzey yetkililer ile GAÜ'lü akademisyen ve öğrenciler katıldı

ÖZTÜRK: "GAÜ AİLESİ; 135 FARKLI ÜLKEDEN AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLERİYLE ÖNEMLİ BİR KÜLTÜR MOZAİĞİ"

GAÜ Rektörü Kutsal Öztürk, sevgiye dayalı samimi, hoşgörülü ve güvene dayalı güçlü bir aile olan GAÜ ailesinin 135 farklı ülkeden akademisyen ve öğrencileriyle önemli bir kültür mozaiği oluşturduğunu söyledi.

Bu kültür mozaiğine sahip öğrencileriyle dünya insanı yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Öztürk, buradan barış ve sevgi dolu mezun olacak öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde GAÜ'nün temsilcileri olacağını kaydetti.

Bu yıl konsept olarak mileyumun en önemli kavramlarından bir tanesi olan "inovasyon"u tema olarak seçtiklerini belirten Öztürk, "yenilikçi, değişim, dönüşüm" anlamına gelen inovasyonun aynı zamanda bu süreci de kapsadığını vurguladı.

AKPINAR: "SANAT VE BİLİM ALANLARINDA YARATICILIK VE GELİŞİMİNİ KUTLAMA YÖNÜNDE ETKİNLİKLERLE DOLU BİR YIL OLACAK"

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı, Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ise 33'üncü akademik yılın tüm akademisyen ve öğrenciler için başarılı geçmesini dileyerek, açılış dersini Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğuloğlu yapacak olmasından onur duyduklarını ifade etti.

Bu yıl "inovasyon" teması adı altında açılışını gerçekleştirdikleri yeni akademik yılın; insanlığın sanat ve bilim alanlarındaki yaratıcılık ve gelişimini kutlamak için yapılan etkinliklerle dolu bir yıl olacağını belirten Akpınar, yenilikçi ve inovasyon düşüncenin sadece teknolojik gelişmeleri kapsamayacağı, hayatı ve hayatın nasıl yaşanacağını etkileyen önemli bir bilişim olduğunu vurguladı.

"İnovasyon; farkı düşüncenin kendisi, dünyaya farklı gözle bakabilme, bakmaktır" diyen Akpınar, hızla değişen dünyada insanın kendini bir değişime hazırlarken bir sonraki değişimin gelişine şartlanmakta olduğunu söyledi.

ERTUĞRULOĞLU: "AKADEMİK YIL AÇILIŞLARINDA İLK KEZ DERS VERME ONURU YAŞIYORUM"

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ise yeni akademik yıl açılışının "inovasyon" konulu ilk dersinde yaptığı konuşmada, bunca yıllık siyasi hayatında ilk kez bir akademik yıl açılışının ilk dersini verme onurunu yaşadığı açıkladı ve bu imkanı veren GAÜ ailesine teşekkür etti.

"KKTC'NİN BUGÜN VE YARINI İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ"

2017-2018 Akademik Yılında GAÜ ailesine başarılar dileyen Ertuğruloğlu, yüksek öğretimin KKTC'nin bugün ve yarını için son derece olduğu önem taşıdığını söyledi.

Ülke üniversitelerinde eğitim gören özellikle yabancı öğrencilerin ülke geleceği için son derece önem taşıdığına ifade eden Ertuğruloğlu, buralardan mezun olacak olanların ülkelerine döndüklerinde KKTC'nin birer temsilcisi olabileceğine vurgu yaptı.

"KKTC NASIL BİR ÜLKE"

Tahsin Ertuğruloğlu, öğrencilerin eğitim aldıkları KKTC'nin nasıl bir ülke olduğunun farkında olmaları gerektiğine dikkat çekerek adanın siyasi gerçekleri hakkında doğru bilgilenmelerinin gerekliliğini vurguladı.

"1960 KIBRIS CUMHURİYETİ İLE BUGÜNKÜ AYNI DEĞİL"

1960 yılında kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti ile bugün uluslararası camia tarafından tanınan Kıbrıs Cumhuriyeti'nin aynı ülke olmadığını ifade eden Ertuğruloğlu, geçmişte Kıbrıslı Türkler ile Rumlar tarafından ortak kurulan cumhuriyetin bugün sadece Kıbrıslı Rumlar tarafından tek taraflı temsil edildiğine vurgu yaptı.

"BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANMASININ TEMELİNDE BU GERÇEK YATIYOR"

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, yaklaşık 50 yıldır süren Kıbrıs sorununun çözümünün başarısızlıkla sonuçlanmasının temelinde de bu gerçeğin yattığını kaydetti.

Yabancı öğrencilere Kıbrıs sorununun nasıl başladığıyla ilgili de bilgi aktaran Ertuğruloğlu, sorunun Kıbrıslı Rumların iddia ettiği gibi 1974'te "Türk istilası" ile başlamadığını, gerçek sorunun; Kıbrıslı Rumların 1963 yılı sonunda tek yanlı olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'ni gasp etmeleri sonucu başladığını söyledi.

Öğrencilerin tüm gerçeklerin farkında olmalarını da isteyen Ertuğruloğlu, böylelikle konu açıldığında Kıbrıs sorununun ne olduğu konusunda sağlıklı görüş belirtebileceklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.