EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ akademik notunu yükselterek dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer aldı

GAÜ akademik notunu yükselterek dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer aldı

Merkezi Paris'te bulunan uluslararası derecelendirme kurumu Eduniversal tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda dünyada 2012 yılı itibarıyle "en iyi işletme eğitimi veren ilk 1000 üniversite" belirlenirken .Girne Amerikan Üniversitesi, Avrasya ve Ortadoğu coğrafik bölgesinde İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, DAÜ ve Marmara Üniversitesi ile aynı grupta yer aldı.

Yayın Tarihi: 04/11/12 13:49
okuma süresi: 4 dak.
GAÜ akademik notunu yükselterek dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer aldı
A- A A+

En iyi işletme eğitimi veren üniversiteleri denetleyen Avrupa Birliği resmi denetleme kurulu Eduniversal, açıkladığı raporunda Girne Amerikan Üniversitesi notunu yükselterek dünya sıralamasında üst sıralara yerleşerek "en iyi işletme eğitimi veren 1000 üniversite" arasında yer almaya devam etti.

GAÜ'den verilen bilgiye göre, Merkezi Paris'te bulunan uluslararası derecelendirme kurumu Eduniversal tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda dünyada 2012 yılı itibarıyle "en iyi işletme eğitimi veren ilk 1000 üniversite" belirlenirken .Girne Amerikan Üniversitesi, Avrasya ve Ortadoğu coğrafik bölgesinde İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, DAÜ ve Marmara Üniversitesi ile aynı grupta yer aldı.

Eduniversal resmi internet sitesi www.eduniversal-ranking.com'da yer alan raporun verilerine göre Batı Avrupa'dan 256, Doğu Avrupa'dan 75, Kuzey Amerika'dan 180, Güney Amerika'dan 100, Afrika'dan 75, Avrasya-Ortadoğu'dan 50, Orta Asya'dan 70, Uzakdoğu'dan 144, Okyanusya'dan 50, toplam 153 ülkeden 1000 üniversite "en iyi işletme eğitimi veren" üniversiteler olarak belirlendi.

Eduniversal'ın Peru'nun Lama kentinde düzenlenen toplantısında açıklanan değerlendirme sonuçlarına göre GAÜ İşletme Bölümü derecesini yükselterek "En İyi İşletme Eğitimi Veren ilk 1000" üniversite arasında yer alma başarısını devam ettirirken akademik müfredat, teknolojik altyapı ve öğretim görevlisi yeterlilikleri kriterlerine göre Eduniversal notu yükselen GAÜ, dünya sıralamasında üst sıralara çıktı.

Peru'nun Lama kentinde düzenlenen ödül törenine katılan GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr.Asım Vehbi ve İşletme Bölüm Başkanı ve Akreditasyon Koordinatorü Doç.Dr. Serdar Saydam GAÜ ve Türk üniversitelerinin başarıları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundular.

GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr.Asım Vehbi konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kıtalararası bir dünya üniversitesi misyonu ile uluslararası kampüslerde üniversite eğitimi veren tek Türk üniversitesi olan GAÜ 'nün Eduniversal derecelendirmesinde notunun yükselmesi ve Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri ile aynı grupta yer almasının üniversitelerimiz için önemli bir referans olduğuna vurgu yaparak yükseköğretimde dünya otoritesi olan GAÜ'nün ülke tanıtımı yanında öğrenci gelişimine uluslar arası kaliteli eğitimi ile önemli katkılar yaptığını belirtti..

GAÜ İşletme Bölüm Başkanı ve Akreditasyon Koordinatorü Doç.Dr. Serdar Saydam ise yaptığı açıklamada "GAÜ İşletme bölümünün akademik yıl içerisinde Avrupa Birliği merkezli uluslararası akreditasyon kurumu ECBE ile ABD'nin önde gelen akreditasyon kurumlarından IACBE sürecini başarı ile tamamladıktan sonra Eduniversal gibi uluslarası önemli bir derecelendirme kurumundan üniversitenin derecesinin yükseltilerek en iyi işletme eğitimi veren 1000 üniversite arasında yer almasının önemine dikkat çekerek GAÜ'nün küresel bilgiye ve ekonomiye yön verecek geleceğin kanaat önderlerini yetiştirdiğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.