EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ İletişim'de "Aşk Markaları" üzerine keyifli bir söyleşi

DAÜ İletişim'de "Aşk Markaları" üzerine keyifli bir söyleşi

Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Kulübü'nün düzenlediği söyleşide konuşan Güzel Sanatlar Saatchi Saatchi Reklam Ajansı'nın Başkan Yardımcısı ve Stratejik Planlama Direktörü Yelda Aktuna, "aşk markaları" (lovemarks) hakkında bilgiler verdi.

Yayın Tarihi: 25/12/12 10:23
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ İletişim'de "Aşk Markaları" üzerine keyifli bir söyleşi
A- A A+

Aktuna, ilk defa 2001 yılında Saatchi & Saatchi'nin Genel Müdürü Kevin Roberts tarafından gündeme getirilen "aşk markaları" teriminin, "insanların sevdiği markalar olmalı" düşüncesinden doğduğunu ifade etti. Tüketicinin günümüzde daha bilinçli olduğunu belirten Yelda Aktuna, kötü malın zaten pazarda tutunamadığını; iyi kalitede ve aynı fiyatlarda üretilmiş ürünlerin arasından seçim yapacak olan müşterilerin tercih haklarını kullanırken ürünle aralarında duygusal bağ olup olmadığına baktıklarını vurguladı. Marka sadakatinden söz eden Aktuna, insanların markalar konusunda alışkanlıklarının olduğunu anlattı.

"Bir markayı hem çok sevip hem de saygı duyuyorsak, bu bizim için aşk markasıdır"

"Bir markayı hem çok sevip hem de ona saygı duyabiliyorsak, bu Lovemark'ımız olan bir markadır" diyen Yelda Aktuna, Lovemark statüsüne girebilmiş markaların reklamlarından örnekler verdi. "Eskiden piyasada lider performası diye bir şey vardı, lider firmanın ürettiği marka diğerlerinden daha iyiydi, ama günümüzde lider markanın ürün kalitesinde diğer markaların hemen üretim yapmaya başladıklarını görüyoruz" diyen Aktuna, muteber marka ile aşk markası arasındaki farkı örneklerle anlattı. Aktuna, "Suzuki muteber bir motosiklet markasıdır, ancak Harley Davidson aşk markasıdır. Aşk markası, beğeniyorumdan öte bir aşk bağlılığı gerektirir. Aşk markaları, hedef kitlesinde mantık dışı sadakat yaratan, sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz markalardır".

"Beni al diyen reklam devri kapanıyor"

Günümüzde markaların, doğrudan tüketiciye seslenerek beni al diyen reklamlardan vazgeçmeye başladıklarını; sosyal medyada paylaşılabilir reklamlara yöneldiklerini belirten Yelda Aktuna, sosyal medyanın bu konuda sunduğu olanakları iyi bilmenin gerektiğini ifade etti.

"Duygu sömürüsü yapmadık diyemem"

Bazı markaların reklamlarında duygu sömürüsü yaptıklarını, ancak duygulara hitap etmeyen reklamların da başarılı olmasının çok zor olduğunu belirten Yelda Aktuna, piyasa rekabetinin başarısızlığı affetmediğini ifade etti. Yoğun ilgi ve soru yağmuruna tutulan Yelda Aktuna'ya, söyleşi sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.