EĞİTİM
okuma süresi: 8 dak.

Üç kıtada tek yıldız: GAÜ

Üç kıtada tek yıldız: GAÜ

Üç kıtada KKTC'nin bayrağını gururla dalgalandıran tek kurumu; Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)...

Yayın Tarihi: 25/01/13 11:36
okuma süresi: 8 dak.
Üç kıtada tek yıldız: GAÜ
A- A A+

Kıbrıs Postası – Burcu Akkaya

Üç kıtada KKTC'nin bayrağını gururla dalgalandıran tek kurumu; Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)...

Uluslararası arenada dünya devleriyle rekabet eden, eğitim sektöründeki yıldızımız Girne Amerikan Üniversitesi'nin CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Kıbrıs Postası'na önemli değerlendirmelerde bulundu.

"BU YIL EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTEYİZ"

GAÜ'nün başarıları öğenci sayısına yansımaya devam ederken, sorularımızı yönelttiğimiz Asım Vehbi, bu yıl en çok tercih edilen üniversite olmanin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Vehbi, "Nüfusu büyük iki büyük üniversite varken, bu bizim içinbüyük bir başarıdır. Biz onlardan sonra gelirdik ama bu yıl iki üniversiteyi geçtik. Buda yavaş yavaş tekrar ederse ki, biz devam edeceğiniz düşünüyoruz; üç tane büyük nüfuslu üniversite olacak" dedi.

GAÜ HEDEFLERİNDE İSTİKRARLA YÜRÜYOR

GAÜ'nün vizyonuna koyduğu hedeflerde emin adımlarla yürüdüğünün altını çizen Vehbi, üç yıl içerisinde 10 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Vehbi, "GAÜ bu yıl 4 yıllık lisans programlarında KKTC'de birinci oldu. En fazla tercih eidlen üniverisite oldu. Ülkedeki üniversitelerin geneline bakıldığında, sadece bir üniversite, bir öğrenci farkla bizim önümüzse geçti" ifadelerini kullandı.

GAÜ, KKTC'NİN ADETA 'BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ'

Vehbi konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve bizim Başbakanımızın belirttiği gibi adada 60 bin öğrenci hedefimiz var. Şuanda 50 bin küsürdeyiz.

Bu 60 bine giderken GAÜ öğrenci sayısı olarakda en büyük ünversite olma hedefimiz var. Bu yıl biz yüzde 40 artış gösterdik. Bu sadece Türkiye değil, bunun dışında şuanda en fazla farklı ülkelerden öğrenci profili olan üniversiteyiz. Bir yerde birleşmiş millerler gibi oluyoruz"

GAÜ ULUSLARARASI ARENADA ZİRVEDE!

Girne Amerikan Universitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Baskanı Serhat Akpınar'ın ortaya koymuş olduğu vizyon çercevesinde fark yarattıklarını ifade eden vehbi ,2010 yılında ortaya koyduklarivizyon, misyon ve stratejik programlarının meyvelerini topladıklarına dikkat çektiGAÜ'nün uluslararası areneda başarılarına değindi.

Vehbi, " Henüz hiçbir üniversite fazla yurtdışındaki üniversitelerle iletişim kuramazken, biz çift diploma verdik, öğrenci değişimini teşvik ettik. Bunlar GAÜ'yü ayrı bir yerde tuttu.

Buna ilaveten kendi 2010'daki stratejik hedeflerimiz arasında olan kampüslerimizi 3 kıtaya yayma hedefimiz vardı. İngiltere'de, ABD'de, Washington ve Singapur'da kampüsleirmiz açıldı. KKTC'de eğitim alırken buradaki 1 yıllık masraflarına denk gelecek bir şekilde dünyanın en iyi kampüslerinde eğitim alma hakkı verdik" diye konuştu.

GAÜ İÇİN EN ÖNEMLİ UNSUR ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ

Eğitim sektöründe yapılan geniş çaplı araştırmalarda GAÜ'lü öğrencilerin memnuniyetinin kendilerini sevindirdiğini kaydeden Vehbi, başarı temellerinden birinin ise akademik kadroları olarak açıkladı.

Vehbi, "Stratejik bir hedeflerimizden biriside akademik kadromuzun geliştirilmesi ve ileriye götürülmesiydi. Neredeyse yarı yarıya kadrolarımız değişti. Yeni istihdamlarda şuanda doktorası olmayanlar GAÜ'de göreve alınmıyor.

Doktorası bulunmayan ögretim gorevlilerimizide almaları konusunda tesvik ediyoruz.Öğretim görevlilerin eğitim ve tecrübeleribizim içinçok önemli" şeklinde konuştu.

Asım Vehbi gurur uyandıran akademik kadro konusundaki ifadelerine şunları ekledi:

"Bunun yanında dil konusunda da önemli adımlar attık. Hazırlık hocalarımızın genelinin ana dili ingilizce... Akademik kadromuzu ileriye taşımaya devam edeceğiz. Elbette öğrenci memnuniyeti altyapıya da bağlıdır.

Barınma, ulaşım olanakları, derslikler, kampüs içerisindeki yaşam gibi tüm bunlar öğAArenciye memnuniyet veriyor. Tüm binalarımız kaliteli, dersliklerimiz eksiksiz"

'FREEDOM BİNASI' HEYCANLANDIRIYOR...

KKTC'de öğrenim gören öğrencilere burs olanaklarıyla ayrıca alternatif haline gelen GAÜ, öğrenci sayısını 15 binlere yükselterek, ileri adımlara devam etmeyi planlıyor.

Kapasite olarakda kendisini sürekli yenileyen GAÜ'nün yeni binası konusunda Vehbi, şunları ifade etti:

"Yeni 'özgürlük' binamızı hayata geçermeyi planlıyoruz. Burada hem önemli laboratuar hem de yeni sınıf ve dersliklerimiz olacak. Hukuk fakültemiz ve eğitim fakültemiz buraya taşınacak ve öğrencilerimize daha iyi bir olanak sağlanmış olacak. Yeni kız yurdu inşaatımız ise başlıyor"

GAÜ EĞİTİM ADASI BİLİNCİNİ BÜNYESİNE TAŞIYOR

Vehbi bahar dönemine ilişkin programlarını şöyle sıraladı:

"Her dönem farklı programlarımız var. Bahar döneminde özellikle dışa yönelik pazarlama ve reklam departmanımızın en yoğun dönemidir. İki önemli akademik konferans buradaki kampüsümüzde olacak.

Yine bahar şenlikleri var . Bahar döneminde yeni öğrenciler aramıza katılacaktır. Bölge üniveristeleden yatay geçişler var. Eğitim adasıyız. Bunun bilinciyle hareket etmeliyiz"

TURİZMDE YENİ ATAK ŞART!

Ülkedeki bir diğer önemli sektör olan turizm konusunda da sohbet ettiğimiz Asım Vehbi'nin sektördeki girişimci ve yetkililere önemli mesajları oldu.

Turizme yapılan teşvik primlerin ciddi boyutlarda olduğunu kaydeden Vehbi, sektördeki sıkıntıların giderilmesi için ayakları üzerinde durabilecek girişimci ve yatırımcıların oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Vehbi, "Teşvik geri çekilse, bakalım turizm daha ne kadar ilerleyebilecek. Casinoları bir yana koyulacak olursa, turizme yapılan yatırımlar gözönüne alındığında başarısız projelerdir.

Dolayısıyla öncelikle turizmin yeniden masaya yatırılıp, kendi ayakları üzerinde durabilcek bir sektör haline getirilmesi gerekiyor.Adayı bir turizm adasına getirebilecek düşünce ve fikirlerle hareket edilmelidir.

Örneğin Lefkoşa Surlariçi dökülüyor. Süratle o bölge turizm bölgesi ilan edilmelidir. Karpaz'da Natura 2000 Projesi kapsamında milli parkımız dünya sıralaması arasına girdi. Oraya bir ekoturizm haline getirilmelidir" dedi.

ADA ÜNİVERSİTELERİ HAKSIZ REKABET İSTEMİYOR

Türkiye'de köklü üniversitelerin ülkede kampüs açmasına olumlu ifadelerde bulunan Vehbi, konuyla ilgili merciilerin haksız rekabete sürüklenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Vehbi, "Onlara her ne kadar kredi, destek, arazi verilmişse, bizlerede verilmesinin şartı olmalıdır. Onların yüzyıllık tercübeleri ile bizim onlardan öğrenmemiz gereken şeylerler oluyorsa, onlarda bizi yurtdışı tanıtımları konusunda örnek alıyorlar.

Bizbirimizden öğrenecek çok şeyimiz var. Sayı artmadığı ölçüde üniversitelerin, başımızın üstünde yeri var ama adı sanı belli olmayan üniveristeler istemiyoruz. Çünkü, artık öyle bir sektör ve noktadayızki, hiç bir macerayı kaldıramayız. Bizim için önemli olan eşit şartlarda rekabet etmektir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.