EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Prof. Esendal, KKTC'nin ilk Hayvan Hastanesi'ni anlattı

Prof. Esendal, KKTC'nin ilk Hayvan Hastanesi'ni anlattı

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ömer Memduh Esendal temeli açılan Hayvan Hastanesini anlattı.<BR>

Yayın Tarihi: 22/02/13 15:54
okuma süresi: 3 dak.
Prof. Esendal, KKTC'nin ilk Hayvan Hastanesi'ni anlattı
A- A A+

YDÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ömer Memduh Esendal, Veteriner Hekimliği Fakültesi'nin 2009 yılında kurulduğunu 2010 yılında eğitim-öğretim hayatına başladığını vurguladı.

18 Şubat'ta Devlet Töreniyle yapılan Hayvan Hastanesi ve Eğitim binası temel atma töreninin gerçekleştiğini belirten Prof.Dr.Ömer Memduh Esendal,artık öğrencilerin kendi binalarında kendi derliklerinde ve laboratuvarlarda eğitim-öğretim hayatlarına daha iyi bir şekilde devam edeceklerini vurguladı.

Prof.Dr.Ömer Memduh Esendal,Hayvan Hastanesinin Veteriner Hekimlik eğitiminin ayrılmaz bir parçası olduğunu, Hayvan Hastanesinin Fakülte Binasının içinde tam teçhizatlı olarak inşa edileceğine dikkat çekti.

Hastalar için servislerin olacağı modern dizayn edilmiş öğrenci eğitiminin ve topluma hizmet götürülecek bir hastane olacağını vurguladı.

Prof.Dr. Esendal, hayvan hastanesini ev hayvanlarının ağırlıklı bir hastane olacağını kedi, köpek, kafes kuşları evde beslenen hayvanları kastettiklerini söyledi.

Çiftlik hayvanları için şirinevlerde bulunan Eğitim Araştırma ve Uygulama çiftliğinde ayrıca bir ünite olacağını ve sağlık hizmetlerinde bulunacaklarını da sözlerine ekleyen Prof.Dr. Esendal, Hayvan Hastanesi bünyesinde kedi köpek ev hayvanları sağlık hizmetleri sunulacağını aynı zaman da öğrencilerinde eğitimlerinin devam edeceğini vurguladı.

Prof.Dr.Ömer Memduh Esendal,halkın Hayvan Hastanesinde hayvanlarının problemlerine çözüm bulacaklarını belirtti.

Hayvan Hastanesinde ameliyathanelerinde hedefin hem yumuşak doku cerrahisi hemde ortopedik müdahalelerde akla gelebilecek hertürlü operasyonun gerçekleşeceğine, uzman hekimlerin gözetiminde sağlık problerinin giderileceğini, hem eğitime hemde topluma katkı sağlayacaklarına dikkat çekti.

Prof.Dr.Ömer Memduh Esendal, Veteriner Hekimliğinde Hayvan hastanesinde olmazsa olmaz olduğunu Türkiye'de yeni bir kavram olduğunu klinik bazında doğum kliniği, jinekolojik, iç hastalıklar cerrahisi kliniklerinden oluşan yapılanmalar olduğunu sözlerine ekledi.

Modern Veterinerlik Eğitiminde türe dayalı eğitime geçişlerin söz konusu olduğunu klinik hizmetleri küçük hayvanlar, çiftlik hayvanları şeklinde ayrıldığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.