EMLAK
okuma süresi: 4 dak.

Müteahhitler Birliği'nde skandal...

Müteahhitler Birliği'nde skandal...

Müteahhitler Birliği'nin 05 Ağustos 2011'de görkemli bir törenle hizmete açılan yeni binası satılmak istendi.

Yayın Tarihi: 16/05/13 17:45
okuma süresi: 4 dak.
Müteahhitler Birliği'nde skandal...
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Müteahhitler Birliği 05 Ağustos 2011'de görkemli bir törenle Lefkoşa'da bulunan yeni binasını hizmete açmıştı.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Lefkoşa'nın Yenişehir bölgesinde bulunan görkemli binanın açılışını Başbakan İrsen Küçük, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları ve Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer birlikte yapmıştı.

Başbakan İrsen Küçük açılışta yaptığı konuşmada, inşaat müteahhitlerinin çok güzel bir binaya sahip olduğunu belirterek, katkısı geçen herkesi kutlamıştı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin o dönemki Başkanı Cafer Gürcafer ise, Kıbrıs Türk müteahhitlerinin bugün milyon dolarlarla telaffuz edilecek çok büyük makine ve araç parkına sahip, binlerce kişiye istihdam sağlayan, 90'a yakın sektörü besleyen modern bir sektör haline geldiğini vurgulamıştı.

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin o dönemki Başkanı Cemal Bulutoğluları da yaptığı konuşmada, sektörden gelen biri olarak küçük bir odada çalışmalara başladıkları dönemden bugünlere gelindiğine işaret ederek, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği ve İnşaat Encümeni binasını yaratanları ve katkı koyanları kutlamıştı.

MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ'NİN GELİRLERİ NEREYE HARCANIYOR

Bu denli iyi temennilerle açılışı yapılan binanın inşası için bina ipotek edilerek Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası'ndan kredi alınmıştı. Müteahhitler Birliği'nin yıllık iki yüz bin Sterling'i aşkın geliri olduğu halde kredi taksitleri ödenemediği için banka Müteaahitler Birliği'nden tahsil edemediği alacaklarını mahkemeye taşıdı.

BİNA APAR TOPAR SATILMAYA ÇALIŞILDI

Onbeş gün sonra Olağan Genel Kurul olmasına rağmen Yönetim Kurulu apar topar Olağanüstü Genel Kurul çağrısı yaparak dün toplanır ve Müteahhitler Birliği binasının %50'sini İnşaat Encümeni'ne satışı için genel kuruldan izin isteyerek bu konuda karar almak ister.

DUYARLI MÜTEAHHİTLER TEPKİ KOYDU

Satış kararı alınacağını öğrenen bir grup duyarlı müteahhit toplantıya katılarak alınmak istenen karara tepki koydu. Tepkili müteahhitler bu satışın 'yangından mal kaçırılıyor' gibi yapılmasının kabul edilir olmadığını ve satış yapmak yerine banka ile müzakere edilip, yeniden yapılandırma yoluna gidilmesi gerektiği görüşünü savundular. Tepkili müteahhitler, Faik Dağaşlı, Redif Nurel, Meriç Erülkü, Kemal Aktunç, Cahit Kaya, Burhan Yetkili, Yakup Tel'den oluşan yönetim kurulu üylerinin bu ısrarının manidar olduğunu belirttiler. Tepkilerin ardından Olağanüstü Genel Kurul'dan red kararı çıktı.

AHMET BAŞTAŞ BAŞKANLIĞA TALİP

Onbeş gün sonra gerçekleşmesi beklenen Olağan Genel Kurul'da Müteahhit Ahmet Baştaş'ın başkanlığa talip olduğu belirtilirken konuyla ilgili gözler Ahmet Baştaş'a çevrildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.