EMLAK
okuma süresi: 5 dak.

Eroğlu, İnşaat Müteahhitleri Birliği heyetini kabul etti

Eroğlu, İnşaat Müteahhitleri Birliği heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Ben herkesin bu topraklarda kazanmasını isteyenlerdenim" diyerek, sektörlerin bir bir zafiyet içine girmesi, ekonominin gerilemesi, toplumda sıkıntıların artmasının, hükümet edenlere de müzakere masasında olanlara da sıkıntı yaşatacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 22/10/12 14:13
okuma süresi: 5 dak.
Eroğlu, İnşaat Müteahhitleri Birliği heyetini kabul etti
A- A A+

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Faik Dağaştı başkanlığındaki Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği heyetini kabul etti.

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör de hazır bulundu.

DAĞAŞTI

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri adına söz alan Asbaşkan Faik Dağaştı, ziyaretlerini, sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları paylaşmak ve yardım istemek amacıyla gerçekleştirdiklerini söyleyerek, inşaat müteahhitlerinin birkaç yıl öncesine göre sıkıntı içinde olduklarına dikkat çekti.

Son zamanlarda AB - UNDP (BM Kalkınma Programı) projesi ihalelerine katılan müteahhitlerin bazı sıkıntılar yaşadığını, bu konuyu yetkililere aktardıklarını belirten Dağaştı, sıkıntının aşılması için büyük çaba harcadıklarını kaydetti.

Konu hakkında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'ndan yardım talep ettiklerini söyleyen Dağaştı, yabancıların mülkiyet edinme konusunda yaşadığı sıkıntılara da değindi.

Dağaştı, ülkeden mal alan yabancıların izin konularında çektiği sıkıntıların, aldıkları evlere yerleşmelerine rağmen izinlerinin çıkmaması, gerekçesiz ret cevabı alınması gibi konuların sektörü daha da sıkıntıya soktuğunu vurguladı.

İnşaat sektörüne genel anlamda bir güvence gelmesi için birliklerin "Mesleki Sorumluluk Sigortası ve Mülkiyet Sigortası" çalışması başlattığını anlatan Dağaştı, amaçlarının sektöre güvenin yeniden sağlanması olduğunu sözlerine ekledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, yabancıların mal alması ve izinlerin gecikmesi konusunda ilgililerle özel bir toplantı yaptığını belirterek, ancak bu konudaki prosedürün biraz karışık ve uzun olduğunu söyledi. Eroğlu, bu sıkıntının giderilmesi için yetkililere çağrı yaptı.

Müteahhitlerin UNDP ile olan ilişkilerinin kendilerini de sıkıntıya soktuğunu, bu sebeple de Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör'ü görevlendirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, son zamanlarda müteahhitlerin UNDP ihalelerine girmemeye yönelik karar aldığını anımsattı.

Bu kararın ne kadar devam edeceğini bilmediğini, ancak önümüzdeki günlerde UNDP'nin destek olacağı bazı projeler olabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu sebeple müteahhitlerin kararlarını yeniden gözden geçirmesi gerekebileceğini söyledi.

Sigorta çalışmasının güzel olduğuna da değinen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, geçmişte bazı müteahhitlerin yaptığı bazı hataların tüm müteahhitlere mal edilmemesi gerektiğini, günü birlik müteahhitliğin başka, köklü müteahhitliğin başka birşey olduğunu, mal alacak kişilerin buna da dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nın sıkı bir diyalog içinde olması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, "ben herkesin bu topraklarda kazanmasını isteyenlerdenim. Sektörlerimiz bir bir zafiyet içine girerse ekonomimizin gerilemesi, toplumda sıkıntıların artması, hükümet edenlere de, müzakere masasında olanlara da sıkıntı yaşatır. Sizin çalışmalarınızı her zaman destekleme gayreti içinde olacağım. Haklı taleplerinizin hükümet kanadında değerlendirilip gerekli adımların atılması bakımından gerekli uyarıları yapacağım" dedi.

GÜNGÖR

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun UNDP ile yapılan son görüşme hakkında bilgi istediği Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör de, UNDP'ye Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği'nin taleplerini aktardıklarını, işlerin daha iyi yürütülebilmesi için bundan sonra açılacak ihalelerde ne gibi ihtiyaçları olabileceğinin bilgisini verdiklerini kaydetti.

Teknik açıdan sorunları da aktardıklarını ifade eden Güngör, UNDP yetkilileriyle sorunların nasıl aşılabileceğini de görüştüklerini, ileriki günlerde görüşmeler yapacaklarını ve bir sulh yolunun bulunacağına inanç belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.