EMLAK
okuma süresi: 3 dak.

Stavru'dan Kıbrıslı Türklere verilen ödeneklerin kesilmesi istemi

Stavru'dan Kıbrıslı Türklere verilen ödeneklerin kesilmesi istemi

DİSİ Başkanı ve Başkan adayı Nikos Anastasiadis ve kendisini destekleyen DİKO Başkanı Marios Karoyan'ın, Cumartesi günü Londra'da düzenlenen bir balodan zafer mesajı yolladıkları bildirildi.

Yayın Tarihi: 28/01/13 10:40
okuma süresi: 3 dak.
Stavru'dan Kıbrıslı Türklere verilen ödeneklerin kesilmesi istemi
A- A A+

Simerini gazetesi, DİKO'nun Londra'daki örgütü tarafından düzenlenen baloya katılan Anastasiadis ile Karoyan'ın, Anastasiadis'in daha ilk turdan seçimi kazanabileceği mesajını gönderirken, parti delegelerine rahat olmaları ve mücadelelerine devam etmeleri çağrısı yaptıklarını yazdı.

Gazeteye göre Karoyan, baloda yaptığı konuşmada, "Her vatandaş için asıl önemli olması gereken şeyin, Kıbrıs'ın bugün içerisinde bulunduğu çıkmazdan nasıl kurtulacağı ve girdiği acil durum konjonktüründen hangi yöntemle çıkacağı olması gerektiğini" kaydetti.

Karoyan, krizden çıkabilmek için de vizyon sahibi olmak ve belirli politikaları benimsemek gerektiğini belirtti.

DİKO'nun DİSİ'yi destekleme kararı için "zor ama milli açıdan zorunlu" ifadelerini kullanan Karoyan, kendilerinin kurumsal uzlaşı, ulusal birlik hükümeti ve ulusal kurtuluş istediklerini; bu nedenle de sonuna kadar uygulanacak bir karar aldıklarının altını çizdi.

Habere göre Karoyan, DİSİ ile yaptıkları işbirliğinin Başkanlık seçimlerinin ardından da devam edeceğini söyledi.

STAVRU KIBRISLI TÜRKLERE VERİLEN ÖDENEKLERİN KESİLMESİNİ İSTEDİ

Bu arada, Fileleftheros gazetesi de, bağımsız başkan adaylarından Lukas Stavru'nun, Kıbrıslı Türklere verilen ödeneklerin kesilmesi gerektiğini iddia ettiğini yazdı.

Habere göre Stavru, Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığıyla "Türklere toprak satanların da hain olarak ilan edilmesi gerektiğini" öne sürdü.

AB'NİN YENİ HÜKÜMETTEN BEKLENTİLERİ YÜKSEK

Bu arada Politis gazetesi de, AB'nin Şubat ayındaki Başkanlık seçimlerinin akabinde kurulacak yeni hükümetten beklentilerinin yüksek olduğunu yazdı.

Gazete, Brüksel'den bazı kaynakların, Nikos Anastasiadis'in seçimden zaferle çıkacağını gösteren anketlere dayanarak, yeni hükümetin en büyük silahının, DİSİ'nin Avrupa Halk Partisi (ELK) bünyesine katılmak olacağı değerlendirmesinde bulunduğunu kaydetti.

Aynı kaynaklar, AB'nin yeni hükümet için, olabilecek en az hata, hatta sıfır hata öngördüklerini belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.