ADVERTORİAL
okuma süresi: 5 dak.

Burun estetiği sonrası

Burun estetiği sonrası

Burun estetiği sonrasında uygulanan ameliyatın başarılı geçmesi amaçlanmalıdır. Bu operasyonun başarısını etkileyebilecek pek çok unsur bulunmaktadır.

Yayın Tarihi: 23/08/14 18:02
okuma süresi: 5 dak.
Burun estetiği sonrası
A- A A+

Ameliyattan önce, ameliyat sırasında ve ameliyattan sonra yapılan işlemler hasta açısından ne kadar uygun olursa, ameliyattan sonra elde edilecek başarı derecesi o kadar yüksek olur. Burun estetiği sonrasında insanlar istediği estetik burun şekline kavuşmalıdır. Ameliyat sırasında burun yapısı küçültülebildiği gibi büyültülebilir, burunda olan kemik ve kıkırdaklarda kişinin yüzüne uygun olacak değişiklikler yapılabilir. Bu uygulamalar kişinin isteğine ve doktorun uygun görmesiyle gerçekleştirilmektedir. Burun ameliyatından sonra hastalar açısından iyileşme süreci farklı aşamalardan geçer. Ancak hastalar ameliyat sonucunda istedikleri gibi bir burun sahibi olurlarsa bu süreci fark etmeden atlatabilirler.

Burun estetiği sonrasında başarıyı etkileyen unsurlar nedir?

  • Hasta faktörü: Burun şeklinden rahatsız olan kişiler, estetik cerraha gittiği zaman burunlarında olan sorunu tam olarak görmelidir. Bu konuda hastanın bir doktor gibi analiz etmesi beklenemez, fakat bilinçli olarak burundaki sorununu iyi tahlil etmelidir. Kendisini muayene edecek doktorun önerilerini iyi algılaması gerekir. Çevreden öğrendiği bilgilerle yapılan ameliyat hakkında bilgi edinmiş olsa da, doktorunu iyi dinlemeli ve söylediklerini anlamalıdır. Burun yüz yapısında en önemli görülen bir organdır. Başarılı geçen bir burun estetiği ameliyatı sonrasında, hastanın pozitif olarak etkilenmesi ve sonuçtan memnun kalması amaçlanmalıdır. Hastaların farklı düşüncelerde olması, ameliyat sonrasında hayal kırıklıklarının yaşanmasına neden olabilir.

  • Patolojinin değerlendirilmesi: Patolojik değerlendirme estetik cerrah tarafından yapılır. Herkese yapılan burun estetiği hiçbir zaman standart bir ölçüde olmaz. Burnun şeklinin kusursuz olarak tasarlanması ve hastanın yüzüne uygun olması için her hastada ayrı bir değerlendirilme yapılması ve ameliyat planının hazırlanması sağlanır. Bu plan sonucunda beklenen sonucun hastaya aktarılması gerekir.

  • Doktor faktörü: Ameliyatı uygulayacak olan doktorun deneyimli olması, alanında ihtisas yapmış olması burun estetiğinin başarısını etkileyecektir. Doktorun bu alanda yapılan yenilikleri iyi takip etmiş olması ve plastik cerrahi alanında yeterli eğitiminin bulunması gerekir.

  • Ameliyathane şartları: Burun estetiği hastanede ameliyathane şartlarında yapılmaktadır. Hastanedeki ameliyathanenin sağlık bakanlığının bütün şartlarını taşıması gerekir. Ameliyathanede hasta için her türlü imkân seferber edilebilmelidir. Estetik cerrah yeterli malzeme ve olanakla ameliyatı uygularsa, ameliyatın başarı oranı yüksek olacaktır. Ameliyathanede görevli personel ve hemşirelerde tecrübesiyle doktora yardımcı olmalıdır. Hasta her konuda hastane koşullarından memnun ayrılmalıdır. Burun estetiği tam bir ekip çalışmasıdır.

Burun estetiğinin iyileşme süreci nasıldır?

Burun estetiği ameliyatı sonrasında hastalarda fazla ağrı oluşmaz. Ameliyat sonrasında anestezinin etkisi geçince, bir sorun yoksa hastalar evlerine dönebilir. Burunda kemiklere müdahale olduysa alt dokuya sızan kan yüzünden göz çevresinde şişlik ve morluklar oluşabilir. Göz çevresinde oluşan şişliği ve morlukların daha hızlı iyileşmesi için hastalar evde gözlerine aralıklarla soğuk uygulaması yapmalıdır. Bunun yanı sıra yatarken başını yüksekte tutması da faydalıdır. Ameliyatta burun deliklerine konan tamponlar 3 gün içinde çıkarılmaktadır. Buruna koyulan alçı ise 7. günde alınır. Burundaki alçının çıkarılmasıyla burundaki şişlikler 2-3 haftada hızla iyileşir. Burundaki şişliklerin gözle görülecek kadar inmesi birkaç ay içinde olur. Burnun gerçek şeklini alması 6 ayı bulmaktadır. Burun estetiği sonrasında hastalar 2 gün süreyle kendilerini fazla yormamalıdır. Ameliyat sonrasında 1 hafta içinde normal yaşamlarına dönebilirler. Hastalarda 15 günde burun estetiği operasyonunun izleri yok denecek kadar azalır. En az 2-3 hafta ağır sportif faaliyetlerden kaçınmalı ve kendilerini korumaları gerekir. Ayrıca 4-5 ay kadar burun darbelere karşı korumalı ve gözlük kullananlar bunun yerine lens kullanmalıdır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.