ADVERTORİAL
okuma süresi: 2 dak.

Marka tescil belgesi ofisi egemark

Marka tescil belgesi ofisi egemark

Marka olma ve markalaşma dediğimiz kavram öncelikle somut bir marka sahibi olma ile başlar. Marka, yani ürün ve hizmetleri diğer ürün ve hizmetlerden ayıran işaretler kelimeler mali değeri olan alınıp satılabilen bir değerdir. Tescil ise bu mali değerin kime ait olduğunun netleştirilmesini sağlar.

Yayın Tarihi: 23/01/16 12:50
okuma süresi: 2 dak.
Marka tescil belgesi ofisi egemark
A- A A+

Marka tescili bir işletmenin markasına sahipliğini kesinleştiren işlemdir. Marka tescil işlemi şirkerler adına yapılabileceği gibi şahıslar adına da yapılabilir.

Marka tescil başvurusu Türk Patent Enstitüsü ne yapıldığı andan itibaren marka üzerinden ki haklar konusunda koruma başlar. Marka tescil işlemi ülkemizde 556 Sayılı KHK çerçevesinde gerçekleştirilir. Marka tescili ülkemizde isim tescili, isim patenti, marka patenti gibi şekilllerde de dile getirilir. Marka tescil belgesi işlemleri vekil firmalar tarafından profesyonelce yürütülmesi gereken hukuki bir süreçtir.

Marka tescil sonrası tescilli marka hakkında dayalı olarak, başka kişi veya kuruluşlara karşı yaptırım uygulanabilir. Marka tescil işlemi öncelikle markanın korunması ve başka kişi veya kuruluşlar tarafından ihlalini engellemek amaçlı yapılmaktadır. Marka tescil prestij amaçlı da yapılabiilmektedir. ® işareti yani register işareti marka tescil sonrasında markanın uygun bir kısmına konularak kullanılabilir. BU işaret markanın tescilli olduğunu ifade eder. Tescilli bir marka ise müşteriler nezdinde kuruluşun prestijini arttıran bir olgudur.

Marka Tescil ile ilgili ayrıntılı bilgileri www.egemark.net internet sitemizden ve 0232 441 22 02 nolu telefon numaramızdan alabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.