ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Misafir Modunu Kullanın, Android Cihazınızı Başkasıyla Paylaşmayın!

Misafir Modunu Kullanın, Android Cihazınızı Başkasıyla Paylaşmayın!

Android telefon ve tabletlerde her ne kadar göz ardı etsek de cihazınızın ve bilgilerinizin güvenliği için çok önemli bir mod var: Misafir modu.

Yayın Tarihi: 18/04/16 17:15
okuma süresi: 3 dak.
Misafir Modunu Kullanın, Android Cihazınızı Başkasıyla Paylaşmayın!
A- A A+

Küçük bir senaryo yazalım: Yeni bir telefon aldınız, hemen eski telefonunuzdan yurtdışında gittiğiniz tatil fotoğraflarının ve daha birçok önemli belgeleri bulunduğu hafıza kartınızı (SD, Mikro SD, vb…) çıkartıp hemen yeni telefonunuza taktınız ve telefonunuzu zevkle kullanmaya başladınız. Ve tabii ki yeni telefonunuz iş yerinizde hemen yan masada oturan meslektaşınızın dikkatini çekti. Bakması için ona verdiniz -yıllardır beraber çalışıyorsunuz ve her konuda güvenebileceğiniz biri olduğunu biliyorsunuz. Telefonu geri aldığınızda bir süre sonra korkunç bir şey fark ettiniz: Önemli bir metin belgeniz artık yok! Arkadaşınıza sorduğunuzda, yeni telefonunuzun büyük ekranında metin dosyalarının nasıl görüntülendiğini merak ettiğini ve sadece bir dosyayı açıp baktığını söyledi. Görünüşe bakılırsa, küçük (!) bir yanlışlıkla birileri yanlış bir tuşa basıp dosyayı silmiş.

Misafir Modunun önemi

Bu korkunç senaryonu daha da çeşitlendirebiliriz, ama sanırım ana fikri anladınız. Yukarıda sadece basit bir metin belgesini örnek verdik, ama bu çok daha önemli belgelerin kaybı veya yanlışlıkla yapılan bazı finansal işlemler, mobil casino uygulamanızdan yanlışlıkla basılan butonlar, yanlışlıkla yapılan paylaşım ve gönderimler de söz konusu olabilir. Zira günümüzde telefonumuz artık günlük hayatımızda en büyük yardımcımız ve bankacılık işlemlerinden her türlü yazışmamıza kadar her şeyi telefonumuzdan yapıyoruz. Peki, yukarıdaki senaryoları düşündüğünüzde ne kadar güvenirseniz güvenin, bir arkadaşınız telefonunuzu istediğinde öylece verip risk almaya hala istekli misiniz?

İşte Android işletim sistemi, ilk başta küçük görünse de ciddi sorunlara yol açabilecek bu duruma bir çözüm getiriyor: Misafir modu. Bilgisayarlardan görmeye alıştığımız misafir modu, uygulamaların hesabınıza bağlı olmadan çalışmasını sağlayacak. Bu durumda, telefonunuzu arkadaşınıza misafir modunu etkinleştirerek verdiğinizde, örneğin Google Photos uygulamasını kullanamayacak ve fotoğraflarınız güvende olacak. Aynı şekilde Gmail'den "yanlışlıkla" bir eposta da gönderemeyecek.

Android'de Misafir Modu nerede?

Android işlerim sistemlerinde misafir modunu bulmak çok kolay. Misafir modu kullanılan işletim sistemi sürümüne ve launcher temasına da bağlı olarak farklı yerlerde bulunabiliyor, ancak stok arayüzü kullanıyorsanız misafir moduna ulaşmak için izleyebileceğiniz yol şu şekilde: Parmağınızı en yukarıdan aşağıya doğru kaydırın. Sağ üstte kullanıcı simgesini göreceksiniz. Buna dokunduğunuzda "misafir ekle" seçeneğini göreceksiniz. Buradan bir misafir ekledikten sonra telefonunuzu gönül rahatlığıyla başkasına verebilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.