ADVERTORİAL
okuma süresi: 5 dak.

Dekoratif Süslemeler (Bordür – Ayna çerçeve – Folyo) ile evinizi renklendirin

Dekoratif Süslemeler (Bordür – Ayna çerçeve – Folyo) ile evinizi renklendirin

Sıkıcı ve monoton şehir hayatından sıkıldıysanız, sürekli zaman geçirdiğiniz ev veya işyerinizde farklılık yaratmak istiyorsanız, duvar kâğıtları kurtarıcınız olabilir.

Yayın Tarihi: 16/05/16 09:30
okuma süresi: 5 dak.
Dekoratif Süslemeler (Bordür – Ayna çerçeve – Folyo) ile evinizi renklendirin
A- A A+

Başınızı bilgisayardan kaldırıp şöyle bir gözlerinizi dinlendirmek istediğinizde, tüm duvarınızı boydan boya kaplamış olan doğa görüntüleri içeren duvar resimleri ile karşılaşmak, bütün sıkıntınızı atabilir.

Kendinden yapışkanlı folyo şeklindeki seçeneklerle, görüntüleri istediğiniz zaman değiştirebilmek de mümkün. Duvar kâğıdı, doğru yöntemle uygulandığında ve dekorasyona uygun olarak seçildiğinde, kullanıcısına bambaşka hisler uyandıracak kadar etkilidir. Doğa manzaraları kullanılabileceği gibi, makro çekim yapılmış detay fotoğraflar da, tüm duvar boyutunda büyütüldüğünde, çok çarpıcı görünür. 3 boyutlu duvar kâğıdı yöntemi ile hazırlandığından, bir de ışıklandırma ile desteklendiğinde, şaşırtıcı sonuçlar elde edilebilir.

Duvar İçin Dekoratif Süsleme Seçenekleri

Duvarlarınızda tek renk fakat 3 boyutlu duvar kâğıdı seçtiyseniz, üzerine çok fazla bir süslemeye gerek kalmayacaktır. Yine de eşyanın az olduğu bir yerde, boşluk hissi yaratmaması için duvarlara biraz hareket katmak amacındaysanız; parçalı kanvas tablo, boyama tablo veya 3D Duvar Manzaraları seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Duvarlarınıza, çerçeve içine konmuş, sadece dekoratif kâğıt yapıştırılmış şekilde, içinde başka bir resim olmayan dekorasyon ürünleri yaratarak asabilirsiniz. Kendiliğinden yapışma seçenekleri dikkatlice değerlendirilerek, eski mobilyalar kaplanabilir ve dekorasyona farklı bir esinti sağlanabilir. Duvarları süslerken, işlevselliğini de göz ardı etmemek gerekir. Mesela; bir çocuk odasını dekore ediyorsanız, silinebilir seçeneklerden tercih etmeniz, odada yaşayacak çocuğun daha rahat hareket etmesini, sizin de vaktinizi duvardaki lekeler için harcamamanızı sağlayacaktır.

Dekorasyonda Ayna Nasıl Kullanılır?

Eskiden neredeyse her evde olan, pirinç kaplamalı ve bol ağır işlemelerle süslenmiş aynalar, artık pek görülmemektedir. Ancak, çerçeveleri yeniden kullanılır hale gelmiştir. Ayna çerçeveleri, içinde ayna yokken boş olarak, duvar süslemesi olarak kullanılmaktadır. Kafa karıştırıcı gibi görünmesine rağmen, uygulamalara bakıldığında, şaşırtıcı şekilde etkileyici olduğu görülmektedir. Dekoratif aynalar, mekânları tamamlamak için kullanılan, son derece etkileyici seçenekler haline gelmiştir. Kişisel tercihe göre; bir çiçek veya kelebek şeklinde kesilmiş aynalar sıkça kullanılmaktadır. Bir duvarı boydan boya ayna ile kaplamak, dekorasyon akımlarından hiçbirine uygun olmasa da, mekânı geniş göstermek için kullanılabilmektedir.

Aynayla Duvar Süsleme

Aynalar, işlevselliğinden çok uzak bir şekilde, sadece dekorasyon amacıyla da kullanılmaktadır. Dekoratif aynalar, insanların kendilerine bakmak için müsait olmadıkları, restoran veya salon gibi yerlerde, sadece dekor amacıyla kullanılır. İçinde ayna olmayan ayna çerçeveleri de, boş şekilde asılarak, son derece ilginç dekor malzemeleri haline gelmiştir.

Çerçevelerle Dekorasyon Nasıl Yapılır?

90'lı yıllarda, tüm evlerde görülebilen bir ayrıntı; kabartmalı ve gösterişli aynalardı. Kimi zaman salonun başköşesinde olabildiği gibi, kimi zaman da eve ilk giriş kapısının yakınında olurdu. Çoğunlukla bir telefon ile tamamlanan bu görüntü, evlerin en önemli dekorasyon öğelerindendi. Zamanla, dekorasyon bakış açısı değişince, tarzlar gelişince, bu aynalar yok olmaya başlamışken, şimdi sadece çerçeve olarak geri dönüyorlar. Örneğin; geometrik desenlerle bezeli bir duvar kâğıdının üzerine, serbest şekilde asılmış, içi boş, birkaç tane ayna çerçeveleri görebilirsiniz. İlk bakışta anlam vermek zor gelse de, zamanla çok farklı bir dekorasyon olduğunu kabul edersiniz. Dekoratif aynalar da, mekânlara ışıltı ve renk katmak için kullanılmaktadır. Çoğunlukla çerçevesiz olarak kullanılan aynalar, isteğe uygun şekillerde de kesilebilmekte, bu da dekorasyonu yapan kişilere yaratıcılık şansı vermektedir.

Hindistan Cevizi Karo Nedir?

Hindistan cevizi parçalarının düzenli şekilde kesilmesi ve mozaik tekniği ile desenler yapılarak karolar oluşturulması ile üretilmektedir. Son derece doğal ve güzel görünen bu karolar, özellikle çok misafir ağırlanan; otel, restoran ve toplantı mekânları gibi yerlerde tercih edilmektedir. Dekore edilen mekânda fazla toz bulunması gibi bir sorun varsa, bu seçenek yerine, aynı renk ver görüntüde kabartmalı karolardan da tercih yapılabilir. Çünkü bu tür doğal ürünlerin, sık ve titizlikle temizlenmesi gerekmektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.