ADVERTORİAL
okuma süresi: 5 dak.

İdeal Müşteri Yönetimi Çözümü: CRM

İdeal Müşteri Yönetimi Çözümü: CRM

Artan teknolojik imkânlar ve bilgisayar sistemlerinin gelişmesiyle, geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilen birçok işlemin yerini yazılım ve donanım temelli uygulamalar almıştır. Bu sayede zamandan tasarruf edilerek, iş verimliliği en üst düzeye çıkartılabilir.

Yayın Tarihi: 24/05/16 10:57
okuma süresi: 5 dak.
İdeal Müşteri Yönetimi Çözümü: CRM
A- A A+

Artan teknolojik imkânlar ve bilgisayar sistemlerinin gelişmesiyle, geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilen birçok işlemin yerini yazılım ve donanım temelli uygulamalar almıştır. Bu sayede zamandan tasarruf edilerek, iş verimliliği en üst düzeye çıkartılabilir.

Müşteri Yönetimi Alanında Rakipsiz

Sektör fark etmeksizin, insanla ilişki halinde olan hemen her şirketin müşterilerinin veya müşteri adaylarının; ad, soyad, telefon, adres, elektronik posta adresi gibi temel bilgileri kaydetmesi ve gerekli olduğu zamanlarda bu bilgilere kendi sistemleri içerisinden ulaşabilmesi oldukça önemlidir. Özellikle kampanya, tanıtım gibi faaliyetlerle uğraşan bir şirketiniz varsa, hangi zaman aralıklarında, hangi müşteriye, nasıl fırsatlarla ulaşılması gerektiğini hesaplamak durumundasınızdır. Bu noktada devreye giren Müşteri İlişkileri Yönetim programları, "CRM Nedir?" sorusunun tam karşılığı haline gelir.

CRM programları, şirketinizin bir şekilde iletişime geçtiği veya doğrudan şirketinize gelen müşterilerin veya müşteri adaylarının profillerini, satın alma alışkanlıklarını, alış veriş sıklığını ya da bulunduğu bölgeleri, net ve kolay erişilebilir şekilde size sunabilir. Bu sayede şirketinizin satış ve genel performans durumunu daha rahat değerlendirebilir, şirketinizin yapabileceği yatırımları buna bağlı olarak daha net ve faydalı olacak şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Müşterilerle Olumlu İlişki = Şirket Büyümesi

Şirketinizin geleceğine dair detayları ve bütçe hesaplamalarını kolaylıkla yapabilen CRM yazılımı, şirket içerisinde tanımlanmış kullanıcı yetkilerine bağlı olarak, müşteri veya müşteri adaylarının bilgilerinin kullanılabilmesini sağlar. Müşteri merkezli şirket yönetimi temel alan kurumsal firmaların yöneldikleri CRM programı, müşterilerin durumlarına göre değişiklik gösterebilecek fırsatları size sunarak farklı tanıtım ve promosyon faaliyetleri gerçekleştirebilmenize olanak tanır. Bu sayede genişleyen müşteri sayınızla çok daha farklı noktalarda etkinlikler gerçekleştirerek kârlılığınızı üst noktaya taşıyabilirsiniz. Şirketiniz için çok önemli olan müşteri sirkülasyonunun ve yeni müşterilerinizin ortaya çıkabilmesi için hayatî önem arz eden müşteri ilişkileri yönetim uygulamaları; müşteri adayı bulunması, aday bilgilerinin veritabanına işlenmesi ve bu bilgiler üzerinden adayların doğrudan müşteriye çevrilebilmesi konusunda etkin rol oynayabilir.

Bilgisayarda bulunan ofis programları ya da veritabanı temelli programlardan farklı olarak CRM yazılımları, tüm satış süreçlerini ortak bir veritabanı üzerinden güvenli bir şekilde takip etmenizi sağlar. Bulut hizmetlerinin gelişmesiyle yerel depolama alanlarından kaynaklanabilecek sorunları ortadan kaldıran ileri düzey CRM programı, internet imkânı olan her yerden kullanılabilir kolay arayüzlere sahiptir. Birçok farklı marka tarafından geliştirilen müşteri ilişkileri yönetim uygulamaları, sundukları farklı özelliklerle şirketiniz için değerlendirebilir; şirketinizin satın alma, ithalat, müşteri yönetimi, çağrı merkezi gibi birbirinden ayrı gibi görünen ama aslında birbirine sıkı sıkıya bağlı olan bu akış düzenini tek bir yerden kontrol edebilirsiniz.

Hangi sektörde yer alıyor olursanız olun, SetXRM'in çözümleriyle müşterilerinizle ilgili verilere detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ayrıca müşterilerinize ve müşteri adaylarınıza çeşitli teklifler ve promosyonlar hazırlayabilir, gerekli gördüğünüz zaman toplu halde elektronik posta ve SMS göndererek müşterilerinizi, onların yararlanabileceği faaliyetlere yönlendirebilirsiniz. SetXRM'in sunduğu bulut çözümü sayesinde bilgisayara bağımlı kalmaksızın her yerden müşteri profillerinizi yönetebilir, iş akışınızın devamlılığını sağlayabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.