ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Sinegram ile en iyi bilim kurgu filmleri sizlerle

Sinegram ile en iyi bilim kurgu filmleri sizlerle

Aksiyon filmleri, son zamanlarda komedi filmleri ile birleşerek, oldukça komik etmenler sunan senaryoları ile bizleri sevindiriyorlar. Deadpool örneğin bunlardan bir tanesi. Kimyasal bir fıçıya düşecek bir adamı kim kurtarabilir? Askerler, personeller, doktorlar, hepsi? Zira deadpool bir operasyon askeridir ve düştüğü fıçıdan hiç de ummadığı bir adam olarak çıkacak ya da ölecektir.

Yayın Tarihi: 24/05/16 11:03
okuma süresi: 3 dak.
Sinegram ile en iyi bilim kurgu filmleri sizlerle
A- A A+

İnanılmaz bir operasyon ile güçlendirilen bedeni sayesinde bir süper kahraman olan bu adamın, bir çizgi romandan alıntı olması sizi şaşırtmayabilir ancak sizinle konuşması, sizi epey şaşırtacak bir etmendir. Evet, Deadpool, dördüncü duvarı kırıp sizi "bir çizgi roman kahramanı olduğumu biliyorum" diyecek kadar şaşırtacak sahnelere sahip bir kitap ve elbette uyarlama film. Geçtiğimiz zamanlarda oldukça sükse yapan ve oldukça da beğenilen bir film olan Deadpool'u aynı zamanda bilim kurgu filmleri kategorisine sokabilir miyiz? Bu sorunun cevabı kesinlikl evet olacaktır zira bilim kurgusal etmenlerin ağırlıkta olduğu bu trajikomik filmde, Deadpool'un bir bilimsel operasyon sonrasında süper kahraman olduğunu ve süper yeteneklerle tanıştığını bilmekteyiz. Bunu bizlere yansıtan senaryonun kategoriler arası etmenleri oldukça sağlam kurulmuşa da benziyor. Bu yolla, hem aksiyon hem de bilim kurgu filmleri kategorisinde film izliyor ve bu filmleri kendimizce eğlenerek değerlendirebiliyoruz. Komedi etmeni olması da, bu filme komik niteliği kazandırmakta.

Bunun yanında, gerilim filmleri de belkide son zamanların en çok beğenilen etmenlerinden bir diğeri. Artık gerilim filmlerini tekdüze aksiyon filmleri ile yahut aksiyon sahneleri ile birleştirmiyor film yapımcıları. Özellikle, bu konuda son zamanlarda oldukça fazla yapılan psikolojik gerilimler örnek gösterilebilir. Muhteşem bir iş olan bu filmler, psikolojik bir baskı oluşturabildiği gibi aynı zamanda tarafınıza oldukça güç kaoslar da yaşatabiliyor ve sizleri dünyadan tamamı ile soyutlayıp birey ve kahraman ile başbaşa bırakabiliyorlar. Bu tür gerilim filmleri, kategorisinin hakkını sonuna kadar veren filmler olarak biliniyorlar ve kesinlikle bunu sağladıkları söylenebilir. Son zamanlarda yapılan ve yayılan bu tarz filmlerin devamı gelecek gibi görünüyor. Bakalım, bu durum sıradan hikayelere dönüştüğünde, karşımıza neler neler çıkacak?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.