ADVERTORİAL
okuma süresi: 5 dak.

Golden Retriever fiyatları

Golden Retriever fiyatları

Golden cinsi köpekler ilk olarak av köpeği ihtiyacından dolayı üretilmeye başlanmış ancak daha sonrasında aile köpeği olarak kullanılmaya devam edilmiştir.

Yayın Tarihi: 20/07/16 12:18
okuma süresi: 5 dak.
Golden Retriever fiyatları
A- A A+
Golden cinsi köpekler ilk olarak av köpeği ihtiyacından dolayı üretilmeye başlanmış ancak daha sonrasında aile köpeği olarak kullanılmaya devam edilmiştir. Etrafına neşe saçan enerjik yapısı ile dikkat çeken goldenlar aynı zamanda güçlü ve kaslı yapısı ile de iyi bir aile köpeği olma özelliği taşıyorlar. Golden cinsi köpekler aynı zamanda sevimli ve neşeli yapıları ile de iyi bir aile köpeğidir. Bu sayede sürekli olarak onlara sarılmak isteyeceksiniz. Bu özellikleri nedeniyle golden cinsi köpekler dünyanın dört bir yanında en çok tercih edilen ve sahiplendirilen köpek cinslerinden bir tanesidir. Eğer siz de bir köpeğe sahip olmak istiyorsanız bunun için Satılık golden ilanlarına göz atabilir ve sizin için en uygun köpeği bulabilirsiniz.

Golden cinsi köpekler ilk olarak 19. Yüzyılda ortaya çıkmıştır. Özellikle İskoçya sınırındaki Tweed Nehri civarındaki avcılar tarafından kullanılan bu köpekler zamanla evlerde bakılmaya başlanmıştır. Sulak ve bataklık alanlarda vurulan avları kolay bir şekilde bulabilen bu köpekler uzun süre avcıların en çok tercih ettiği köpeklerden bir tanesi olmuştur. Keskin koku alma duyuları sayesinde ayrıca narkotik şubelerde de oldukça fazla tercih edilmektedir. Eğer avcılık merakı olan bir köpekseniz ve bunun için size uygun bir köpek arıyorsanız siz de Satılık golden yavruları ilanına göz atabilir ve size uygun golden yavruları bularak satın alabilirsiniz. Satın alacağınız köpekleri eğiterek size uygun bir köpek haline getirebilirsiniz.

Günümüzdeki golden cinsi köpeklerin tüyleri genelde krem rengi ile altın sarısı arasında değişmektedir. Değişen bu tüy renkleri sayesinde dikkat çekmeyi başarıyorlar. Goldenlar ayrıca siyah renkli gözlere sahiptirler ve gözlerinin çevresi de kahverengidir. Kulakları yere doğru bakarken burunlarının ucu siyahtır ve çeneleri de geniştir. Boyun ve göğüs kısımları ise geniş ve kaslıdır. Satılık golden yavruları ilanlarına göz atarken bu özelliklere bakarak inceleme yapabilirsiniz.

Goldenların bakımı ise oldukça kolaydır. Apartmanda yaşamaya uygun bir yapıya sahiptirler. Ancak apartman içerisinde beslenecekleri zaman günlük egzersizlerinin aksatılmadan yapılması gerekiyor. Çünkü goldenlar egzersiz yapmadıkları zaman çok çabuk kilo alabilmektedirler. Bu nedenle beslenmelerine de dikkat edilmelidir. Özellikle kimi zaman diyet programları uygulanmalıdır. Goldenlar dost canlısı oldukları için çevresindeki insanlar ve diğer hayvanlar ile çok iyi geçinirler. Özellikle çocukların yanında naziktirler. İtaat etmeyi sevdikleri için çok kolay eğitilebilirler. Bu nedenle dünya genelinde düzenlenen itaat yarışmalarında genelde golden cinsi köpekler birinci olmaktadır.

Golden cinsi köpeklerin tüyleri uzun ve düzdür. İç kısımda yer alan tüyleri ise biraz daha serttir. Tüylerinin günlük olarak taranması gerekiyor. Ancak tarama yaparken iç kısımdaki tüylerini de taramaya dikkat etmelisiniz. Goldenlar genelde tüylerini dökmeseler de mevsimsel değişimlerde kimi zaman tüylerini dökebilmektedirler. Bu nedenle özellikle tüy döküm zamanında buna dikkat etmek gerekiyor.

Golden satılık ilanlarını gördünüz ve golden cinsi köpek almaya karar verdiniz. Golden cinsi köpeklerinin fiyatlarını da merak ediyorsunuz. Golden fiyatları genelde satılan golden cinsine göre değişiklik göstermektedir. Ancak fiyatlar genel olarak 500 TL civarında değişiyor. Ancak kimi zaman satıcılara göre de fiyatlar değişebilmektedir. Eğer golden cinsi köpek almak istiyorsanız ilk olarak hangi cins köpek alacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Ayrıca alacağınız cinsi belirledikten sonra dilerseniz satıcıyı arayarak satılan golden cinsi için fiyat da alabilirsiniz. Kimi zaman sahiplendirilmek için de goldenler verilmektedir. Ancak özel bir golden cinsi arıyorsanız ya da alacağınız golden cinsi köpeğinin eğitilmiş olması sizin için önemliyse siz de köpek çiftliklerinden golden almayı tercih etmelisiniz. Bu sayede aldığınız goldendan memnun olacaksınız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.