ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Acil durum tahliyesinin başlangıcı; yangın kapısı

Acil durum tahliyesinin başlangıcı; yangın kapısı

<a href="http://www.yanginkapisiistanbul.com/" target="_blank"><strong>İstanbul Yangın kapısı</strong></a> binalarda zaruri mi yoksa kullanımı tercihe mi bırakılmıştır? Sıradan kapılar ile yangın kapılarının farkları nelerdir? Yangın kapıları sadece yangın merdivenlerine ulaşmayı sağladığı için mi önemli?

Yayın Tarihi: 27/07/17 10:10
okuma süresi: 3 dak.
Acil durum tahliyesinin başlangıcı; yangın kapısı
A- A A+
İstanbul Yangın kapısı binalarda zaruri mi yoksa kullanımı tercihe mi bırakılmıştır? Sıradan kapılar ile yangın kapılarının farkları nelerdir? Yangın kapıları sadece yangın merdivenlerine ulaşmayı sağladığı için mi önemli? İstanbul'da yangın kapısı üretimi var mı? Tüm bu soruların cevapları şu şekilde sıralanabilir:

Artan şehir nüfusu müstakil evleri geride bırakarak, insanları apartman hayatına adapte etmektedir. Çok katlı ve her katında birden fazla dairesi olan büyük binalar, eskiden bir mahalleyi oluşturabilecek hane sayısını içinde barındırmaktadır. Hal böyle olunca binalarda; herhangi bir acil durum halinde ivedilikle tahliye problemi ön plana çıkmaktadır. Bu yüzden günümüzde çok sayıda insanın barındığı, çalıştığı, eğitim ya da tedavi gördüğü binalarda acil çıkışlar ve yangın kapıları zorunludur.

Yangı Kapıları Hayat Kurtarıcı

Yangın kapıları, binalarda acil tahliye sisteminin ilk aşaması olduklarından, yapıldıkları malzeme, ısı iletkenlikleri, hava-gaz geçirgenlikleri gibi özellikleri sıradan kapılardan daha farklı nitelikte olmalıdır. Olası bir yangın durumunda bina kapıları alev alıp ısınabilir, duman ve gaz zehirlenmelerine neden olabilir, çökme yapabilir ya da açılıp kapanma esnasında sorun çıkararak tahliye zorluğu yaşatabilir. Yangın kapısı bu noktada sıradan kapılardan ayrılır çünkü sıralanan olumsuz faktörleri bertaraf etmek için üretilmiştir. Yangın kapısının doğru kullanımı (kilitli olmaması) ve doğru montajı da (dış yöne açılır) en az üretim özelliklerinin faydaları kadar önemlidir.

Acil Çıkışın En Önemli Unsuru
Yukarıda da belirtildiği gibi yangın kapıları sadece acil çıkış merdivenlerine ulaşmak için değildir. Aksine acil çıkışların en önemli unsurudur. Yangın afetinden kurtulmakla beraber, duman zehirlenme risklerini azaltır ve bina içinde oluşabilecek herhangi bir gaz kaçağından korunmak için acil çıkışları güvenli hale getirir.

Artık Yangın Kapısı Kullanımı Zorunlu

Yangın kapısı kullanımı, binalarda zorunlu hale geldiğinden, üretimi de kapı sektöründe bir faaliyet alanı teşkil etmeye başladı. Ülkemizde üretimi yapılmakla beraber, en çok üretiminin yapıldığı ve kullanıldığı illerden birisi de İstanbul'dur. İstanbul yangın kapısı http://www.yanginkapisiistanbul.com/ linkine, tıklayarak uygun fiyatlı ürünleri inceleyebilir, ihtiyacınıza göre tek kanat, çift kanatlı büyük ya da küçük abatlardaki kapılardan uygun olanı temin edebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki yangın kapılarına sadece acil çıkışlar değil, insanların can güvenliği emanet edilmektedir. ***

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.