GÖNYELİ
okuma süresi: 5 dak.

İmara aykırı villa yıkıldı!

İmara aykırı villa yıkıldı!

Gönyeli Belediyesi 'Kentimi Çarpıtma, İzinsiz Yapılaşmaya Göz Yumma' sloganı ile etkinleştirdiği denetimler sonucu, Âşıklar Tepesi diye bilinen bölgede yasal prosedürlerin dışında olduğu saptanan bir villa yıktı.

Yayın Tarihi: 08/04/15 14:44
okuma süresi: 5 dak.
İmara aykırı villa yıkıldı!
A- A A+

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, İmar yasalarının veya tüzüklerin denetim, uygulama ve kararlılık olmadığı takdirde hiçbir anlam ifade etmeyeceğini belirterek, "Kaçak yapılaşmaya karşı kararlı tutumumuzu sadece sözde değil özde de gösteriyoruz" dedi.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Gönyeli Belediyesi 'planlı büyüme' vizyonu çerçevesinde, kaçak yapılaşmaya yönelik denetimleri etkinleştirirken, yasal mevzuat dışında inşa edilmiş bir villayı yıkarak kararlılığını gösterdi. 'Kentimi Çarpıtma, İzinsiz Yapılaşmaya Göz Yumma' sloganı ile kaçak yapılaşmaya karşı mücadele başlattığını duyuran Gönyeli Belediyesi, önemli bir adım attı. Âşıklar Tepesi diye bilinen bölgede yasal prosedürlerin dışında olduğu saptanan bir villa, Gönyeli Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, İmar yasaları ya da tüzüklerin eğer denetim eğer denetim, uygulama ve kararlılık olmazsa hiçbir anlam ifade etmeyeceğini belirterek, Kaçak yapılaşmaya karşı kararlı tutumumuzu sadece sözde değil özde de gösteriyoruz" dedi.

Benli, "Kaçak yapılaşmaya karşı etkin mücadele"

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, yaptığı açıklamada; Gönyeli Belediyesinin, bir süre önce başlattığı kampanya ile 'kaçak yapılaşmaya karşı etkin mücadele' mesajı verdiğini belirterek, "Gönyeli'deki tüm ev ve iş yerlerine dağıtılan broşürlerle yapı gelişimi konusunda hassasiyet isteyen Gönyeli Belediyesi, İmar yasası ve belediyenin diğer mevzuatları konusunda yurttaşları bilgilendirmişti. "Temiz kent sadece çöpleri toplamak, otları temizlemek ve dere yataklarını kurutmakla olmuyor. Kaçak yapılar, izinsiz tabelalar mevzuata ters inşaatlar ve yer işgalleri de kentimizi kirletiyor. Bunları kontrol amacıyla ise 'Kent Devriye Sistemi' kurulmuş ve düzenli bir şekilde görevine devam etmektedir" dedi

"Kaçak yapılaşmaya göz yummayacağız"

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Ülkemizde en önemli yapısal sorunlardan birinin de yasa ve mevzuatlara uyulması olduğunu söyleyerek, "Kentimizde hem yaşam kalite standardını yükseltmek hem de ekonomik değer artışı istiyorsak, kurallara uymalı, uymayanlara yönelik de mutlaka yaptırım uygulamalıyız. Gönyeli Başkent Lefkoşa'nın İmar Planı içerisinde yer alıyor. Ayrıca belediyemizin kendi mevzuatları da gelişme kapsamında yapılacak her türlü inşaat, tadilat ve kullanım değişikliğini belirli kriterlere bağlıyor. Yerel yöneticiler olarak bizlere düşen görev, sürdürüle bilir çevre ve planlı gelişim adına adil olmak, kriterleri kararlılıkla uygulamak ve etkin denetim yapmaktır. İlgili mevzuatlarımızı gözden geçirdikten ve insanımızı bilgilendirdikten sonra iş uygulama aşamasına gelmiştir. Kaçak yapılaşmaya göz yummayacağımızı, bu yönde kararlı olduğumuzu söylemiştik. Şimdi bu sözlerimizin arkasında olduğumuzu da gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

"Planlı büyüme kaçınılmaz"

Benli, Avrupa standartlarında altyapısı planlı tek kent Gönyeli'yi korumanın en başta gelen görevleri olduğunu anımsatarak, "Kentimizin planlı gelişmesi ve büyümesi için hem tüm toplumun işbirliği, hem de belediyemizin etkin denetimi kaçınılmazdır. Kaçak yapılanmaların olmadığı, çevreye saygılı ve planlı büyüyen bir kent için her türlü inşaat, tamirat, tadilat, kullanım değişikliği ve diğer yapılanmalarda, mutlaka belediyemizin ilgili birimlerinden onay ve izin alınması gerekmektedir. Gönyeli'deki gelişmelerin 'İmar Yasası' ve belediyemizin belirlediği standartlar çerçevesinde olması yönünde son derece titiz davranacağımızı, izinsiz ve kaçak yapılanmaya karşı etkin önlemlerimizi artıracağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Çarpık kentleşme, şehirlerin herhangi bir denetim gücü olmadan, rastgele ve her türlü planlamadan uzak bir biçimde büyümesidir ki, buna izin vermeyeceğiz. Buna izin vermeyeceğimizi kararlılığımızla gösteriyoruz" diye konuştu.

"Doğru karar"

Yıkıma ilgi gösteren Gönyeli Sakinleri ve Çevrede oturan vatandaş, İmar yasasına aykırı yapılan inşaatların yıkılmasının doğru bir adım olduğunu belirterek, "Ülkemizin en büyük problemlerinden biri haline gelen çarpık yapılaşmanın daha fazla ilerlememesi için tedbirler alınması gerekiyor. Gerekirse yaptırımlar da uygulanmalı verilen karar doğru bir karardır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.