DEĞİRMENLİK
okuma süresi: 4 dak.

Ercan Havaalanı-Yonca Kavşağı yolu temizleniyor

Ercan Havaalanı-Yonca Kavşağı yolu temizleniyor

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Belediye'ye bağlı 16 köyde "Çağdaş belediyecilik anlayışı" ile çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 21/06/13 16:41
okuma süresi: 4 dak.
Ercan Havaalanı-Yonca Kavşağı yolu temizleniyor
A- A A+

Değirmenlik Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Işısal, Belediye'nin sosyal ve kültürel etkinlikler ile diğer projelerin tamamlanmasıyla alt yapı çalışmalarına hız verildiğini açıkladı.

Altyapı ve asfalt kaplama çalışmalarında amaçlananın, belde halkının yaşam kalitesini ve standardını artırmak ve altyapının çağdaş normlara getirilmesini sağlamak olduğunun belirten Osman Işısal, yolların bakım onarım altyapı ve asfalt işlerine başlanıldığını kaydetti.

YENİCEKÖY-ÇUKUROVA ARASINDA 400 METRELİK KALDIRIM YAPILACAK

Değirmenlik Belediyesi İmar ve Bayındırlık Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yeniceköy-Çukurova arasında bulunan bağlantı yolunda evlerin refahını sağlamak için kaldırım çalışması başlatıldı.

Haziran ayının ilk haftalarında başlanan çalışmalar Yeniceköy-Çukurova arasında 400 metrelik bir alanı kapsıyor.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, tüm köylerde ana yol niteliği taşıyan ve alt yapı ihtiyacı olan yollarda kaldırım çalışmaları devam edecek.

Çukurova kavşağında bulunan Atatürk Büstü'nün tadilatları ise bu ay içinde yapılacak.

BİRÇOK BÖLGEDE ALTYAPI VE ASFALT İŞLERİ BAŞLADI

Yine Değirmenlik Belediyesi İmar ve Bayındırlık Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, Değirmenlik Belediyesi'ne bağlı yerleşim yerlerinde altyapı ve asfalt kaplama işlerinin yapılması için çıkılan ihalede en düşük fiyatı veren Kahveci Ltd. ile sözleşme imzalandı.

Asfalt işlerinde öncelikli olarak Düzova köyünde içme suyu şebeke hattının yenilenmesi nedeniyle yollarda oluşan deformasyonun giderilmesiyle başlanacak.

Daha sonra köy içerisinde bulunan ve ana geçit olarak kullanılan köprü tehlike arz ettiği için yıkılarak yeni bir köprü inşa edilecek.

Ardından, Değirmenlik Anayolu olarak kullanılan Başpınar Yolu'nun yapımı; Girne Dağ Yolu - Minareliköy bağlantı yolunun yapımı; Meriç'te yapımı başlayan Gündüz Bakım Evine ulaşımı sağlayan yolun yapımı ve Belediye'ye bağlı Köylerde gerekli görülen yolların yapımı gerçekleştirilecek.

Açıklamada altyapı çalışmalarına 2014 yılına kadar aralıksız devam edileceği, asfaltlama işlerinin yanı sıra drenaj ve kaldırım çalışmalarının yürütüleceği ifade edildi.

GÜNDÜZ YAŞLI BAKIM EVİ'NİN YAPIMINA BAŞLANDI

Işısal yaptığı açıklamada, iki yıldan uzun süredir "Yaşlılara Hizmet Projesi" kapsamında bölgede bulunan 65 yaş üzeri ortalama bin 200 kişiye hizmet verildiğine işaret etti.

Yaşlılarla yürüttükleri çalışmalar sonucunda ülkede, yaşlıların gündüz vakit geçirebileceği, sosyal paylaşımlarda bulunabileceği, aktiviteler yapabileceği, tecrübelerini paylaşabileceği bir ortam bulunmadığını saptadıklarını anlatan Işısal, "Değirmenlik Belediyesi olarak Kuzey Kıbrıs'ta bir ilki başarmak için kolları sıvadık" dedi.

Bu ihtiyacın belirlenmesi üzerine Belediye Meclis Üyeleri'nin oluşturduğu bir komisyon ile alanında uzman personelin, yaşlılara en iyi hizmeti verebilmek amacıyla çalışma yaptığını belirten Işısal, "Değirmenlik Belediyesi Gündüz Bakım Merkezi" projesini oluşturduğunu anlattı.

Işısal, Avrupa Birliği Komisyonu ve Değirmenlik Belediyesi'nin öz kaynak gelirleri ile finanse edilecek projeye bir süre önce başlandığını kaydetti.

ERCAN HAVAALANI-YONCA KAVŞAĞI YOLU TEMİZLENİYOR

Işısal, Ercan Havaalanı ile Yonca Kavşağı arasında bulunan 4 kilometrelik yol içinde bulunan refüjlerin de Değirmenlik Belediyesi çekirdek personeli ve mevsimlik işçiler tarafından 4 günde temizlendiğini belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.