İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

AP Genel Toplantıları 'Brexit' gölgesinde başladı

AP Genel Toplantıları ‘Brexit’ gölgesinde başladı

Avrupa Parlamentosu'nun 2019 Genel Toplantıları'na Brexit damga vurdu.

Yayın Tarihi: 26/03/19 07:31
okuma süresi: 2 dak.
AP Genel Toplantıları ‘Brexit’ gölgesinde başladı
A- A A+
Kıbrıs Postası-Ulaş Barış, Strasbourg

Fransa'nın Strasbourg kentinde dün başlayan ve perşembe gününe kadar sürecek olan genel toplantılarda gündemde birçok konu olmasına rağmen, İngiltere'nin yaşadığı Brexit krizi gündemin en tepesindeki yerini koruyor.

Toplantıların başlaması nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Avrupa Parlamentosu Sözcüsü Jaume Duch Guillot, Brexit krizinin AP'nin gündemindeki konuların önünde geçtiğini ve bunun da diğer gündem maddelerini gölgede bıraktığını söyledi. Toplantıya, AP'de temsil edilen politik partilerin üst düzey temsilcileri de katıldı. Brexit ile ilgili genel tartışmanın çarşamba günü yapılacağını aktaran Guillot, İngiltere'nin elinde 3 seçeneği olduğunu ve bunların anlaşmasız bir şekilde birlikten ayrılma, 22 Mayıs'a kadar bir anlaşma metni üzerinde uzlaşma ile o tarih de aşılırsa, yeni bir referandum olabileceğini dile getirdi. AP Sözcüsü, İngiltere'nin 22 Mayıs gününe kadar bir uzlaşıya varmaması halinde ise, 24 Mayıs'ta düzenlenecek olan AP seçimlerine katılımının şart olduğunun da altını çizdi.

Guillot, AP'nin Genel Toplantılarının Brexit dışında, plastik kullanımının sınırlandırılması, sürdürülebilir bir çevre politikaları, temiz enerji ve vergi düzenlemeleri gibi önemli konuların olduğunu söyledi.

KIBRISLI TÜRK VE RUM GAZETECİ GRUBU DA STRASBOURG'DA

Öte yandan Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk gazetecilerinden oluşan bir grup da AP'nin genel toplantılarını izlemek için Strasbourg'da bulunuyor. AP'nin daveti üzerine Strasbourg'a gelen grup, çeşitli temaslarda bulunacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.